Ordina Beheer NV


Innoveer jij mee - De impact van Agile op de ICT professional (Vol)

19 april 2011 - Ordina Hoofdkantoor - Open Kennissessies

hoofdkantoor Nieuwegein

Op dinsdag 19 april organiseert Ordina de AgileOrdina InnoveerJijMee sessie van 16.00 - 20.00 uur op het Ordina kantoor in Nieuwegein. Je krijgt state of the art presentaties over agile van Jurgen Appelo en Remi-Armand Collaris. Meld je snel aan voor dit gratis kennisevent!

`The 7 Duties of Great Software Professionals' - Jurgen Appelo

Sommigen noemen het `vakmanschap', anderen spreken liever over volwassenheid, competentie, excellentie of vaardigheden. Maar hoe je het ook noemt, de software ontwikkeling community heeft mensen nodig die een professionele attitude ten aanzien van hun werk hebben. In deze keynote sessie bespreekt Jurgen Appelo, auteur van het boek `Management 3.0', de 7 "plichten" van software professionals. Van zelfmotivatie tot het stellen van doelen, van het verbinden met gelijken tot het delegeren van werk, er zijn cruciale gedragsvormen die software testers en ontwikkelaars zich eigen moeten maken om zichzelf "professionals" te mogen noemen.

`Connectivate Professionals - Agile Toolboxes for Improving Teamwork' - Remi-Armand Collaris

Scrum is een framework voor zelforganisatie van Agile teams en bij uitstek geschikt om mensen te activeren en samenwerking te stimuleren. Een belangrijke practice hierin is dat het team zelf zijn werkwijze bepaalt en optimaliseert. Het team gaat vaak spontaan met Scrum aan de slag, maar al snel wordt duidelijk dat Scrum alléén niet alle aspecten en disciplines van een ICT-project afdekt. De vraag is nu welke hulpmiddelen de professional ter beschikking staan om zijn werk optimaal vorm te geven zonder dat hij telkens weer het wiel opnieuw uit moet vinden. In zijn presentatie laat Remi-Armand zien welke methodieken de professional tegenwoordig zoal tegenkomt (Agile, Scrum, XP, TMap, RUP, PRINCE2), wat hun aandachtsgebied is en hoe ze de professional kunnen helpen om beter samen te werken en zo het teamresultaat te verbeteren.

Door grote belangstelling is inschrijven voor dit event helaas niet meer mogelijk.

Programma

16.00u - 16.30u Ontvangst
16.30u - 16.40u Welkom door Anko Tijman
16.40u - 17.30u Jurgen Appelo - `The 7 Duties of Great Software Professionals'
17.30u - 18.30u Eten + netwerken
18.30u - 19.20u Remi-Armand Collaris - `Connectivate Professionals
- Agile Toolboxes for Improving Teamwork'
19.20u - 20.00u Borrel + netwerken

Sprekers

Jurgen Appelo

Jurgen is een spreker. schrijver, trainer, ondernemer, tekenaar, ontwikkelaar, manager, blogger, lezer, dromer, leider en vrije denker. Zijn interesses zijn complexiteit, management, software ontwikkeling en kwaliteitsverbeteringen. Zijn agile boek `Management3.0' staat hoog aangeschreven op Amazon.com. Zijn presentaties zijn gebaseerd op een duidelijke visie, hebben een stevige onderbouwing, zijn praktisch en nog leuk om naar te luisteren ook! Meer over Jurgen vind je op: www.jurgenappelo.com.

Remi-Armand Collaris

Remi-Armand is consultant moderne ontwikkelmethodieken bij Ordina. Hij coacht organisaties bij het implementeren van Agile, gebruikmakend van methodieken als RUP en Scrum. Zijn boek RUP op Maat behandelt het Agile toepassen van RUP in de praktijk (zie www.rupopmaat.nl). Op dit moment werkt hij aan een nieuw boek getiteld ScrumUP, Agile Software Development with Scrum and RUP ((zie www.scrumup.eu).

Ordina Hoofdkantoor
Ringwade 1 3439 LM Nieuwegein

Telefoon: (+31)30 663 7000 Fax: (+31)30 663 7099 Website www.ordina.nl E-mail: info@ordina.nl