Politie Drenthe

Dinsdag 19 april 2011

Provincie Drenthe, 19-04-2011

Twee gewonden door voorrangsfout

ZWIGGELTE Bij een aanrijding op de kruising van het Oranjekanaal NZ met de Elperweg en de Zwiggelterweg in Zwiggelte raakten maandagmorgen twee automobilisten licht gewond. Een 20-jarige vrouw uit Groningen verleende geen voorrang aan een 42-jarige vrouw uit Hollandscheveld. De auto van de vrouw uit Hollandscheveld knalde tegen de zijkant van de andere auto waardoor deze auto op de kop in de tuin van een boerderij terecht kwam. De vrouw uit Hollandscheveld is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw uit Groningen ging naar het ziekenhuis in Assen.

Buurtbewoner houdt verdachte man aan

ASSEN Een bewoner van de Mozartplaats in Assen hield maandagmorgen een man aan die aan schuttingdeuren bij meerdere huizen zat te rommelen. Dit werd ontdekt door een bewoonster van deze straat. Die waarschuwde haar vriend die hierop achter de man aan ging en zag dat hij meerdere schuttingdeuren probeerde te openen. Dit verdachte gedrag was voor de buurtbewoner aanleiding de man aan te houden. Hij verzette zich hiertegen maar staakte dit toen de buurtbewoner boven op hem ging zitten. De inmiddels ook gewaarschuwde politie nam de verdachte mee naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. De verdachte is een 38-jarige inwoner van Assen.

In gezicht gespuugd

EMMEN In het centrum van Emmen hield de politie maandagavond een 44-jarige zwerver uit deze plaats aan. De man had kort daarvoor een 65-jarige bewoner van een flat aan de Wilhelminastraat in het gezicht gespuugd. Dit deed hij toen deze man hem vertelde dat hij zich niet in de portiek van de flat mocht ophouden en moest vertrekken. De bespuugde man deed aangifte van belediging. De verdachte is ingesloten.

Flinke buit

EMMEN Inbrekers hebben het afgelopen weekeinde ingebroken in een bedrijf aan de Abel Tasmanstraat in Emmen. Door een toegangsdeur te forceren drong men het pand binnen. Vervolgens werden meerdere vaatwassers, magnetrons, kookplaten, afzuigkappen, toiletpotten en gereedschappen naar buiten gebracht en zeer waarschijnlijk in een vrachtwagen geladen die hetzelfde weekeinde gestolen is bij een bedrijf aan de Nijbracht in Emmen. Spullen uit deze vrachtwagen zijn teruggevonden bij het bedrijfspand waar is ingebroken. De waarde van de gestolen goederen en de vrachtwagen is nog niet bekend.

Bromfietser onder invloed alcohol

ASSEN Maandagavond trok op de Thorbeckelaan in Assen een slingerende bromfietser de aandacht van een politiepatrouille. Al snel werd duidelijk waarom hij zo slingerde. De man, een 48-jarige inwoner van Assen, had namelijk gedronken (535 ugl). Bovendien is hij niet in het ebzit van een rijbewijs. Nadat hij op het politiebureau had meegewerkt aan een ademanalyse en een verklaring had afgelegd is hij met een rijverbod van zeven uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldieven

EMMEN Een 47-jarige man uit Emmen is maandagmiddag aangehouden nadat hij in een winkel aan de Weerdingerstraat in Emmen 10 tubes tandpasta had meegenomen zonder deze af te rekenen. Hij werd overgedragen aan de politie en na verhoord te zijn met een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

ASSEN Twee 16-jarige meisjes uit Smilde en Anloo hadden gehoord dat het erg gemakkelijk was om bij een supermarkt aan de Triade in Assen spulletjes te stelen. Dit bleek echter tegen te vallen. Medewerkers van de winkel hadden snel in de gaten dat de dames twee lijkjes mix drank en twee croissantjes niet hadden afgerekend. Ze werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau werden ze verhoord en in overleg met hun ouders weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de meisjes mogen voorlopig niet meer in deze winkel komen (winkelverbod).

Hunebed beschadigd

DIEVER Namens de Stichting Schultehuis uit Diever is maandag aangifte gedaan van het vernielen van een hunebed aan de Groningerweg in Diever. Tussen 28 maart en 17 april hebben onbekenden een vuur gestookt tussen stenen van dit hunebed. Door de hitte scheurde of barstte een steen van dit rijksmonument. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben of weten hoe de scheur is ontstaan, zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.