Siemens

Persbericht

201104. 403

Den Haag, dinsdag 19 april 2011

Digidentity, partner van Siemens IT Solutions and Services, biedt volledige scala eHerkenning

Siemens partner Digidentity levert vanaf heden ook de eHerkenningsmiddelen van niveau 3 en 4. Al langer levert Digidentity eHerkenning 1 en 2. Overheidsdienstverleners kunnen voor de aansluiting op alle vormen van eHerkenning bij Siemens IT Solutions and Services en Digidentity terecht. Als extra service bieden zij de Quickscan eHerkenning aan, waarmee overheidsdienstverleners de toepasbaarheid en aansluitmogelijkheden van eHerkenning in kaart kunnen brengen.

Vanaf 1 januari 2011 is DigiD voor bedrijven vervangen door het programma eHerkenning. Doelstelling van eHerkenning is het optimaliseren van de digitale communicatie tussen overheid en bedrijven. Hiermee wordt de digitale sleutelbos van bedrijven verkleind en daarmee de lasten verlicht. Bedrijven kunnen nu met slechts één middel inloggen voor alle overheidsdiensten. Daarnaast zorgt eHerkenning ervoor dat de overheid bij het elektronisch uitwisselen van vertrouwelijke informatie met zekerheid vast kan stellen of de (medewerkers van) bedrijven die informatie vragen daartoe voldoende bevoegd zijn (bron: www.eherkenning.nl).

Om de mogelijkheden van eHerkenning optimaal te benutten, bieden Siemens en Digidentity een Quickscan eHerkenning aan. Er wordt een scan gemaakt van de technische consequenties van de aansluiting op eHerkenning. Op basis hiervan, volgt een op maat gesneden advies voor de aansluiting.

Naast de Quickscan bieden beide bedrijven ook implementatie- en beheerdiensten aan voor eHerkenning, DigiD, Identity & Accesmanagement, de Gekwalificeerde Digitale Handtekening en andere IT / Security gerelateerde diensten. Digidentity en Siemens werken al langer samen aan de ontwikkeling van het nieuwe DigiD voor burgers.