Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 19-04-2011

Steen door autoruit van schennispleger

RIEL: De politie arresteerde maandagmiddag 18 april 2011 een 26-jarige schennispleger. De agenten reageerden op melding van getuigen dat meerdere mannen bezig waren met sexuele handelingen in een bosperceel nabij de parkeerplaats Leijkant langs de A-58.

Kinderen hadden het tafereel gezien en waren geschrokken. Ze
waarschuwden drie volwassenen die in de omgeving aan het werk waren. De volwassenen gingen polshoogte nemen en ook zij zagen de mannen met onbloot onderlichaam rond een auto staan in het bewuste bosperceel. De politie werd gewaarschuwd waarna de vier mannen vluchtten.
Het lukte de getuigen om de doorgang voor de automobilist te blokkeren. Daarbij liepen de emoties hoog op en sneuvelde de achterruit van de schennispleger. De politie arresteerde vervolgens een 26-jarige man uit Oisterwijk op verdenking van het plegen van openbare schennis der eerbaarheid.
Ook degene die de autoruit vernield had moest mee naar het
politiebureau. Het betrof hier een 30-jarige man uit Ulicoten. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt op basis waarvan de zaak wordt voorgelegd aan de rechter.

Echtgenoot opgepakt na zware mishandeling echtgenote

TILBURG: De politie kwam maandagavond 18 april 2011 omstreeks 22.40 uur in actie bij ernstig huiselijk geweld in de wijk Gesworen Hoek. Een 22-jarige vrouw was in een woning in elkaar geslagen door haar man. Ze had daarbij een flinke hoofdwond opgelopen. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 40-jarige man werd
gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Bedreiger krijgt dagvaarding uitgereikt

TILBURG: Een 27-jarige inwoner van Tilburg kreeg van de politie een dagvaardig uitgereikt. Dat gebeurde nadat hij de huismeester van een flat aan de Sibeliusstraat had bedreigd.
De verdachte kwam maandag 18 april 2011 om 15.15 uur het kantoor van de huismeester binnen kwam stormen. De huismeester herkende de man als ex-bewoner van de flat.
Hij was recent uit de flat gezet vanwege hennepteelt. De verdachte eiste dat de huismeester hem camerabeelden zou laten zien van een voorval in het afgelopen weekend. De reden daarvan is nog onduidelijk. Toen de huismeester dat weigerde begon de 27-jarige man bedreigingen te uiten. Hij deed dat in bijzijn van getuigen. De politie werd erbij gehaald en de 27-jarige man werd gearresteerd. Na verhoor kreeg hij meteen dagvaarding uitgereikt.

55 km/u te snel : rijbewijs ingevorderd

TILBURG: Een 34-jarige man uit 's-Gravenhage moest zijn rijbewijs inleveren na een forse snelheidsovertreding. Hij reed maandagmiddag 18 april 2011rond 16.00 uur met een snelheid van 135 km/u over de Burgemeester Letschertweg. Daar geldt echter een maximum snelheid van 80 km/u. Een motoragent van het Verkeershandhavingsteam legde de overtreding vast met behulp van de LaserGun. De snelheidsovertreder moest stoppen en kreeg proces-verbaal. Gezien de forse overtreding (35 km/u sneller dan toegestaan) moest hij meteen zijn rijbewijs inleveren.

De Burgemeester Letschertweg (traject N632 Tilburg-Dongen) is een locatie waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen te laten dalen. De
snelheidscontroles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt nog steeds onnodig veel slachtoffers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-04-2011 11:35 | © Regio Midden en West Brabant |