Gemeente Noordwijkerhout


Vaststelling eerste wijziging van de Legesverordening 2011

De gemeenteraad heeft op 14 april 2011 de eerste wijziging van de Legesverordening 2011 vastgesteld.

De nieuwe Wet Kinderopvang van januari 2010, de Wet Kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen van augustus 2010 en de beleidsnotitie "Handhavingsbeleid kinderopvang & peuterspeelzaalwerk" geven de gemeente een regulerend kader op het gebied van toezicht en handhaving kinderopvang.

Het hierboven aangegeven regulerend kader geeft voor de gemeente extra werkzaamheden met dito kosten. Het regulerend kader geeft aan gemeenten de mogelijkheid om een deel van deze kosten te verhalen op de aanvrager. Deze kunnen op grond van het beginsel dat de gemeente voor deze diensten een vergoeding, zolang deze maar niet de kosten overschrijdt, bij de aanvrager, als leges, in rekening worden gebracht. Om dit te verwezenlijken is een aanpassing van de Legesverordening 2011 noodzakelijk.

De eerste wijziging Legesverordening 2011 treedt in werking op 1 mei 2011. Deze ligt bij de eenheid Interne Zaken van de gemeente kosteloos ter inzage. Belangstellenden kunnen tegen betaling van leges een afschrift van de eerste wijziging Legesverordening 2011 aanvragen.