Gemeente Breda

19Apr

Extra tijd voor bewoners Belcrum om op parkeerenquête te reageren

Bewoners van de wijk Belcrum in Breda krijgen extra tijd om deel te nemen aan een onderzoek in hun buurt naar de wenselijkheid van betaald parkeren met vergunningen. De enquête-formulieren daarvoor zijn half maart in Belcrum verspreid. Alleen bij een respons boven de 60% telt de uitkomst van deze enquête. Aangezien dat percentage nog niet is bereikt is besloten de bewoners twee weken extra tijd te geven om te reageren.

Wethouder Willems: "We vinden het belangrijk om te weten of de bewoners in Belcrum in meerderheid vóór of tegen de invoering van betaald parkeren in hun buurt zijn. Dan kan het gemeentebestuur een goed besluit nemen. Ik roep hen daarom op ons te laten weten wat ze ervan vinden door alsnog de vragenlijst ingevuld terug te sturen."

Voor het onderzoek is de buurt Belcrum ingedeeld in drie deelgebieden, namelijk een westelijk, oostelijk en zuidelijk deel. Betaald parkeren met vergunningen kan per deelgebied worden ingevoerd. Hierdoor kan voor de delen van de buurt waar de meeste overlast wordt ervaren betaald parkeren met vergunningen gaan gelden. In andere delen waar weinig parkeeroverlast wordt ondervonden is dat niet nodig.

De gemeente heeft op maandag 18 april een brief met enkele bijlagen in heel Belcrum laten verspreiden. Daarin zijn bewoners uitgenodigd de vragenlijst vóór maandag 2 mei ingevuld terug te sturen.
Breda, 19 april 2011