Provincie Utrecht

Op Kop-workshop over duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit. Daar draaide de Op Kop-workshop op 19 april jl. om. Ruim zestig koplopers deden er ideeën op over onder andere elektrisch rijden en het nieuwe vergaderen. Ook zetten zes nieuwe koplopers hun handtekening onder de Op Kop-overeenkomst. Daarmee staat de koploperteller op 103.

Gastheren waren Eneco en Movares. Zij vertelden hoe hun eigen organisaties klimaatneutraal werken in praktijk brengen. Daarna konden de koplopers kiezen uit vier workshops:

* Uit de auto in het OV

* Het Nieuwe Werken

* Wie slim is, rijdt Groengas

* Elektrisch vervoer

Nieuwe projectleider
De workshop bracht ook een wisseling van de wacht. Sjarka Bakker van de provincie Utrecht stopt als projectleider. Alexander Hulshof, ook van de provincie, volgt haar op. Sjarka leidde Op Kop vanaf de start. `Ik heb het altijd een erg leuk project gevonden', vertelde ze. `Nu staat het stevig in de steigers. En ik heb alle vertrouwen in de voortgang.' Paul Heistein van One Planet bedankte Sjarka namens alle koplopers voor haar enthousiasme en haar voortvarende aanpak van Op Kop.

Zes nieuwe koplopers
De zes nieuwe koplopers zijn:

* Greenes

* Drukkerij Libertas

* Ivalon

* G-company

* Prestige taxi

* Stichting lekker Utregs

Tussen de workshops door konden koplopers als altijd volop met elkaar in gesprek gaan. Niet voor niets is ervaringen en ideeën uitwisselen een van de krachten van een Op Kop-workshop.

Volgende workshops
In september en november van dit jaar volgen nog twee Op Kop-workshops, respectievelijk over duurzaam bouwen en duurzaam financieren.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11