Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laura Jansen in april naar 013

Plotseling was ze daar: Laura Jansen. Singer-songwriter, dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader en al 9 jaar woonachtig in Amerika. Met haar innemende persoonlijkheid, kristalheldere stem en onverbloemde muzikaliteit stapte ze tijdens haar bliksembezoek aan Nederland vele huiskamers en muziekharten in met haar vertolking van haar debuutsingle Single Girls in het TV-programma De Wereld Draait Door. Inmiddels wordt het nummer nog steeds veel op de radio gedraaid en kent de hele wereld de singles Use Somebody en Wicked World. Op dinsdag 19 april geeft het megatalent een optreden in de Dommelsch Zaal van 013.

Laura's muzikale carrière begon zo'n beetje in het Tilburgse bandje Blow Your Mind en haar studie aan het Rotterdamse Conservatorium. Laura vertrok echter naar Boston waar ze op het Berklee College of Music de fijne kneepjes van songwriting en protools leerde. Via Nashville kwam Laura Jansen in Los Angeles terecht. Na lang aandringen trad ze toe tot het kringetje artiesten dat regelmatig optreedt in het Hotel Café, een zaal die vele succesvolle artiesten heeft voortgebracht, waaronder John Mayer, Katy Perry, Jason Mraz, Sara Bareilles en Joshua Radin. Met die laatste tourde Laura zes weken lang door Amerika, trad zelfs op tijdens de bruiloft van TV-ster Ellen DeGeneres en werd al snel beschouwd als het nieuwe veelbelovende talent uit de Hotel Café scene.

Laura Jansen
Dinsdag 19 april 2011 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Dommelsch Zaal | VVK vanaf zaterdag 11 dec 2010
Ticketprijzen (in verband met de BTW-verhoging):
Tickets tot 31 december: ¤ 17,50 (excl. servicee- en transactiekosten) Tickets vanaf 1 januari: ¤ 19,65 (excl. service- en ttransactiekosten)

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /