http://press.vnuexhibitions.com/VnuPress/Templates/NL/Extranet/Pressrooms/PressroomCollection/DefaultPressroom.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=/NL/Extranet/Perskamers/PerskamerCollection/Overheid%2b%2bICT.htm%3fpbid%3d{C1124A44-E4D8-41A3-A46F-BE01BA8858F1}%26lnkmode%3dtxt&NRNODEGUID={46F8E08F-9243-4004-8253-35DA1A83ACEA}&NRCACHEHINT=NoModifyGuest&lnkmode=txt&pbid={C1124A44-E4D8-41A3-A46F-BE01BA8858F1}

Overheid & ICT 2011: bezuinigen op óf met ICT

Publicatiedatum: 24-02-2011


Van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 april 2011 vindt in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs Overheid & ICT plaats. Dit is hét platform voor ICT-toepassingen en -diensten voor de overheid. Op de beurs presenteren exposanten hun aanbod aan producten en diensten die inspelen op de laatste ICT-trends binnen de branche. Het aanbod is zeer gevarieerd en strekt zich uit van software tot hardware en van IT-beheer tot webdiensten.

De overheid bezuinigt en dit heeft ook gevolgen voor de ICT. Het hoofdthema van het uitgebreide congresprogramma is dan ook 'Bezuinigen op óf met ICT'. Op de eerste beursdag staat het programma in het teken van 'dienstverlening', op woensdag is er aandacht voor 'bedrijfsvoering en zaakgericht werken' en op donderdag komen 'Geo en vastgoed' aan bod. Op de beursvloer is er tenslotte een Source Plein ingericht en worden er presentatiesessies, een Geo Tour en een Document Tour gehouden.

Beursperiode
Dinsdag 19 tot en met donderdag 21 april 2011

Locatie
Jaarbeurs Utrecht, hal 1

Openingstijden
Dinsdag 19 april: 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 20 april: 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 21 april: 10.00 - 16.00 uur

Entree
Gratis op uitnodiging van een exposant, via voorregistratie op de website van de exposant en via de websitewww.overheid-en-ict.nl

Informatie
Website: www.overheid-en-ict.nl

Activiteiten

- Congresprogramma
Er is een uitgebreid congresprogramma met iedere dag een ander thema. Op dinsdag 19 april opent Cees Hamers van KING de beurs met het thema 'De kracht van standaarden voor dienstverlening en samenwerking'. Programmadirecteur NOiV Ineke Schop, opent woensdag 20 april met 'Hoe eet je een olifant'. Op de laatste dag is het Marcel Reuvers van Geonovum die 'De kracht van het combineren' toelicht.

- Thematours
Dit jaar kunnen bezoekers deelnemen aan twee begeleide thematours langs exposanten. De Document Tour vindt voor de tweede keer plaats en voert langs bedrijven die zich primair richten op het document- en workflowmanagement. Bezoekers kunnen daarnaast deelnemen aan de de Geo Tour.

Document Tour
Iedereen die geïnteresseerd is in exposanten die iets te vertellen hebben over document- en workflowmanagment kan meedoen met de Document Tour. Deelnemers worden in een uur langs twaalf stands geleid waar de exposant een korte uitleg geeft over zijn noviteiten. Er wordt drie keer per dag een begeleide tour gegeven.
Start: de stand van Sdu Uitgevers.

Geo Tour
De deelnemers van de Geo Tour ontvangen bij de start van de tour op het Overheidspaviljoen een plattegrond van de tour en een kort profiel van de deelnemende bedrijven. Vervolgens worden zij begeleid langs de verschillende stands.

Aanmelden voor de tours kan via de voorregistratie op www.overheid-en-ict.nl
De Document Tour en de Geo Tour starten dagelijks om 11.30uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Op donderdag zal de laatste tour iets eerder starten omdat de beurs op die dag om 16.00 uur afgelopen is.

- Lezingen en presentatiesessies
Er zijn tal van productpresentaties en lezingen van exposanten. Bezoekers kunnen zich tijdens de voorregistratie aanmelden voor de presentatiesessie van hun keuze.
Locatie: theater Rood, Groen en Blauw.

- Open Source Plein
Op het Open Source Plein worden dagelijks 'open source' presentaties gegeven van onafhankelijke sprekers en van exposanten.


.-.-.-.-.-.-


Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions