Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 12 april 2011

'Toet Toet Toeterssss .'

Een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt in het kader van NedPhO GO! deel aan een speciaal project voor kinderen met een verstandelijke handicap: 'Toet Toet Toeterssss.' is een initiatief van NedPhO GO!, Het Concertgebouw en Cordaan. Op 19 april vinden twee concerten plaats in Het Concertgebouw waarvan de regie in handen is van Bart Oomen en het kwintet werken speelt van onder andere Piazolla, Pachelbel, Hammerstein en Vivaldi.

In de weken voor de concerten bezoeken de musici van het kwintet de kinderen op de dagverblijven van Cordaan. Ter voorbereiding op het concert werken de kinderen met een speciaal ontwikkelde dvd en bijbehorend lespakket. Op deze manier maken ze kennis met de muziek, de musici en hun instrumenten. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd met de musici te klappen, koper te poetsen, te zingen en te wiegen op de muziek. Door de voorbereiding, de herhaling van muziek en de bijbehorende bewegingen genieten de kinderen meer van de voorstelling en zullen ze de muziek intens ervaren. Tijdens de voorstelling mogen de kinderen meedoen met de onderdelen die zij voorbereid hebben.

Het koperkwintet bestaat uit Miek Laforce (hoorn), Jeroen Botma (trompet),David Kutz (tuba), Harrie de Lange (trombone) en Erwin ter Bogt (trompet). De concerten zijn op 19 april om 11.00 en 13.30 uur in de Koorzaal van Het Concertgebouw.

Het Concertgebouw en NedPhO GO! willen klassieke muziek toegankelijk maken voor een breed publiek door het aanbieden van speciaal ontwikkelde programma's voor uiteenlopende doelgroepen. Op 18 april wordt hetzelfde concert gespeeld voor volwassenen van Cordaan met een verstandelijke handicap.