Openbare bibliotheek Amsterdam


Lezing Gustaaf Peek in Bibliotheek Pintohuis

12 apr 2011 - 15:02

Op dinsdag 19 april om 20.00 uur geeft Gustaaf Peek een lezing in Bibliotheek Pintohuis. Hij gaat spreken over zijn derde roman 'Ik was Amerika', die zich deels afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De hoofdpersoon is de Nederlander Dirk Winter die vechtend voor de nazi's in Noord-Afrika krijgsgevangen genomen wordt door de geallieerden en naar een kamp in het zuiden van de Verenigde Staten wordt overgebracht, waar hij bevriend raakt met een zekere Harris. Zesendertig jaar later keert Dirk terug naar Amerika om zijn oude vriend weer te ontmoeten.

Gustaaf Peek
In de zomer van 2006 publiceerde Peek zijn debuutroman Armin. Deze titel verwijst naar de romanpersonage Armin Immendorff, een jonge SS'er die als verloskundige aangesteld is in een ziekenhuis van Lebensborn. Daarna volgde de roman Dover (2008). In dit boek is de Chinese vluchteling Tony de hoofdfiguur van een drama dat zich begin deze eeuw ook werkelijk heeft afgespeeld, toen 58 illegale Chinezen per vrachtschip in Dover aankwamen maar gestikt bleken te zijn in een tomatencontainer.

Lezing in samenwerking met Pantheon Boekhandel. De toegang is EUR 7,50 / met OBA-pas of Stadspas EUR 5,00. Reserveren is noodzakelijk: ctr@oba.nl of 020-6243184.