Gemeente Tilburg

Herinrichting Nazarethstraat

Start werkzaamheden dinsdag 19 april 2011

De gemeente Tilburg laat dinsdag 19 april 2011 de bomen in de Nazarethstraat verwijderen vanwege de aanleg van een extra regenwaterriool. De omgevingsvergunning voor het kappen van deze bomen is ondertussen verleend. De werkzaamheden duren maximaal drie dagen. Wij verzoeken u vriendelijk geen auto's in de straat te parkeren op dinsdag 19 april.

Maandag 2 mei starten de werkzaamheden aan het riool en de herinrichting van de straat. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer eind oktober en zijn verdeeld in drie fases zodat niet de hele straat zes maanden open ligt.

Fase 1: 2 mei tot juli
deel Nazarethstraat van de Nieuwstraat tot en met de Jan van de Leestraat; Fase 2: juni tot en met half augustus
deel Nazarethstraat van de Jan van de Leestraat tot en met de ingang van het parkeerterrein naast nummer 18;
Fase 3: juli tot en met oktober
deel Nazarethstraat van de ingang van het parkeerterrein naast nummer 18 tot aan de Kloosterstraat.

De planning van de fases is afhankelijk van het weer en eventuele vertraging van de nutsof overige werkzaamheden. In de bouwvakantie van 23 juli tot en met 14 augustus werkt de aannemer niet.

Inhoud werkzaamheden
De aannemer start dinsdag 19 april met het verwijderen van de bomen en de wortels. Vanaf 2 mei gaat de aannemer in fases de trottoirs verwijderen. Daarna moeten de nutsbedrijven leidingen vervangen en verleggen. De aannemer legt vervolgens in fases het extra riool aan en de nieuwe bestrating. Als laatste worden twaalf nieuwe bomen geplant: vier essen en acht eiken. In verband met het plantseizoen gebeurt dit uiterlijk in het voorjaar van 2012.

Parkeren tijdens werkzaamheden
Ter hoogte van de werkzaamheden zijn de rijbaan, parkeervakken en de trottoirs afgesloten. Wij verzoeken u vriendelijk geen auto's in de straat te parkeren op dinsdag 19 april. Ook mag u tijdens de drie fases ter hoogte van de werkzaamheden niet parkeren om het werk goed te laten verlopen. We rekenen op uw medewerking. Mensen met een parkeervergunning krijgen persoonlijk bericht van de afdeling Parkeerbeheer over tijdelijke parkeerplaatsen op het Louis Bouwmeesterplein. In de loop van fase 2 en in fase 3 zullen deze vergunninghouders moeten uitwijken. De aannemer neemt contact op met de mensen met een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken om een tijdelijk parkeervak voor hen aan te leggen.

Mogelijke overlast
Het kan zijn dat uw woning tijdelijk minder goed bereikbaar is en dat er geluidsoverlast is door de aan- en afvoer van materialen en machines. Wij vragen hiervoor uw begrip. Afvalcontainers
De containers (duobak en papiercontainer) moeten tijdens de werkzaamheden buiten de wegafzetting staan en goed bereikbaar zijn via verharde wegen. De ophaaldag blijft hetzelfde. Wij verzoeken u de containers zoveel mogelijk bij elkaar te plaatsen. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Meer informatie
Een tekening van de herinrichting kunt u vinden op de website http://openbarewerken.tilburg.nl. Klik door naar de werkzaamheden in Tilburg Oude Stad en vervolgens naar de Nazarethstraat.
Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Joost Verschuren, projectleider gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 85 49 en per mail joost.verschuren@tilburg.nl. Tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Rem Remmers, toezichthouder gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 81 15 en per mail rem.remmers@tilburg.nl.