Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente gaat lokale werkgelegenheidsinitiatieven promoten

19 apr 2011

De gemeente werkt al langer samen met lokale werkgevers om de kansen voor werkzoekenden met een (bijstands)uitkering te vergroten. Om dit nog meer kracht bij te zetten, heeft het college besloten deze lokale werkgelegenheidsinitiatieven op de gemeentelijke website te presenteren. Hierbij komt ook ruimte voor de presentatie van tien cv's van goed bemiddelbare WWB-cliënten.

Het gaat om de hieronder genoemde initiatieven. Tenzij anders vermeld, geldt voor al deze projecten dat er nog plaatsen vrij zijn.


* Tien kandidaten voor Audax.

Re-integratiebureau Fourstar is op zoek naar mensen die passen op vacatures bij Audax. Dit gebeurt in overleg met de Diamantgroep onder mensen die passen in de pilot loondispensatie en kandidaten die in aanmerking komen voor een loonkostensubsidie.
* Gratis bemiddeling van tien klanten door Four Star.

Aanmelding hiervoor is niet meer mogelijk. Er lopen al trajecten voor het maximale aantal klanten.
* Participatieplekken en werkervaringsplekken binnen de gemeente.

De gemeente heeft op enkele afdelingen hiervoor plaats ingeruimd.
* Werkplekken vanuit het GRIC.

Wethouder Dols heeft leden van het GRIC (Gilze en RijensIndustrieel Contact) gevraagd werkplekken beschikbaar te stellen. Vacatures komen binnen via werk@gilzerijen.nl. Er zijn intussen drie werkplekken binnengekomen, waarvan er één is ingevuld.
* Pilot loondispensatie.

Deze pilot loopt vooruit op de invoering van de nieuwe wet Werken naar vermogen.Werkgevers krijgen toestemming om mensen met een verminderde arbeidsproductiviteit onder het wettelijk minimumloon te betalen.
* Jobhunting WorkIn.

De gemeente heeft vanaf 2008 een contract met WorkIn, een lokaal re-integratiebureau/uitzendbureau dat goed bemiddelbare mensen bij lokale werkgevers plaatst


* Pilot Knip Werk en Inkomen Werkplein.

Direct bemiddelbare klanten worden vanuit het Werkplein intensief begeleid. Om tijdwinst te behalen, stuurt het Werkplein mensen na de intake niet door naar de gemeente, maar pakt direct de bemiddeling op.
* De tien van Gilze en Rijen.
Naar een idee van wethouder Dols presenteert de gemeente tien anonieme cv's op www.gilzerijen.nl. De cv's zijn van WWB-cliënten.