VerkeersInformatieDienst

Meer drukte door Paasweekend

19 april 2011, 13:42
In verband met het aankomende Paasweekend verwachten we donderdag tijdens de avondspits extra drukte op de Nederlandse snelwegen. De verwachting is dat de spits eerder op gang zal komen. Vrijdag hebben veel mensen een extra vrije dag in verband met Goede Vrijdag. Verder zijn de weersomstandigheden heel gunstig om er dezer dagen op uit te trekken.

Tijdens het paasweekend zullen mensen uit de omringende landen weer een bezoek brengen aan onze kustprovincies en recreatiegebieden. Naar verwachting zullen tijdens dit paasweekend 500.000 Nederlanders in eigen land een bestemming zoeken om hun paasdagen door te brengen, zullen ongeveer 700.00 Nederlanders een bestemming in het buitenland zoeken brengen er zo'n 1.000.000 buitenlanders een bezoek aan ons land.

De meeste drukte wordt tussen 14:00 uur en 20:00 uur verwacht op de A1 richting Apeldoorn tussen Amsterdam en Barneveld, op de A2 in zuidelijke richting tussen Utrecht en Den Bosch en voor Maastricht. In het midden van het land verwachten we drukte op de A12 in de richting van Arnhem tussen Utrecht en Ede en in de richting van Utrecht tussen Zevenaar en Ede en voor Den Haag. Op de A16 moet u in de richting van Breda en Antwerpen rekening houden met drukte voor de Moerdijkbrug. Ook zal het druk worden voor de Vlaketunnel in de A58 en op de A28 richting Zwolle tussen Utrecht en Harderwijk.

Maandag, tweede paasdag, verwachten we extra drukte op de N200 en de N201 in verband met de jaarlijkse Paasraces die op het Circuit Park Zandvoort worden verreden en verwachten we mede door de gunstige weersomstandigheden op alle wegen richting de kust extra drukte.