Gemeente De Wolden
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 5 april 2011

Aanwezig:
Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 29 maart 2011 en de parafenlijst van 5 april 2011. Ingekomen stuk: Provincie Drenthe: Stand van zaken RUD-vorming Drenthe Uitnodigingen: Presentatie boek "De rijke geschiedenis van Haakswold, de bewonersgeschiedenis van Haakswold, Kraloo en De Woeste Landen" op 20 april in Ruinerwold.

Beslissing: Conform

V.k.a.

Wethouder Jan ten Kate

2.

Concern

`Ombuds'jaarverslag 2010 en overzicht interne klachtenregeling.

-

-

Het `ombuds'jaarverslag 2010 en het overzicht interne klachtenregeling wordt voor kennisgeving aangenomen; De tijdige afdoening van klachten via het MT `blijven' bepleiten.

3.

VROM

1. Subsidieaanvraag en activiteitenplan TIP De Wolden 2012; 2. Jaarrekening TIP De Wolden 2010.

Op basis van de hardheidsclausule in de Algemene Subsidieverordening (2005) wordt ingestemd met verlenging van de indientermijnen van het jaarverslag 2010 en de subsidieaanvraag 2012 van TIP De Wolden. De memo wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

4.

Concern

Toezegging aan de gemeenteraad d.d. 27 mei 2010 met betrekking tot de brede scholen te Zuidwolde. Principeverzoeken.

5.

VROM

Wethouder Ten Kate wordt namens het college eenmalig gemachtigd lopende dossiers m.b.t. principeverzoeken te toetsen op bestuurlijke haalbaarheid en af te doen.

1



Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 5 april 2011 Volgnr. 6. Ingekomen Onderwerp: van: OW Gevolgen strenge winter voor de wegen. Beslissing: Conform, e.e.a verwerken tot een memo voor de raad.

7.

IED

Dubbeldiep begraven.

College verleent toestemming tot dubbeldiep begraven.

2





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 april 2011.

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Leegstandsbeheer gebouw Prinses Margrietlaan 18 te Koekange.

Beslissing: Er wordt een overeenkomst aangegaan met Ad Hoc beheer voor het tijdelijk beheer van het gebouw aan de Prinses Margrietlaan 18 te Koekange. H. Kalk wordt gemandateerd voor de verdere afhandeling van de overeenkomst.

-

2.

VROM

Archeologische beleidskaart.

Middels een administratieve wijziging wordt geld beschikbaar gesteld voor het opstellen van een archeologische beleidskaart. Het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; Het verslag wordt ter kennis gebracht van het bestuur van Plaatselijk Belang Linde; Het verslag wordt ter kennis gebracht van de leden van de gemeenteraad, griffier, directie, St. Welzijn De Wolden, afdelingen, Concern/communicatie, IED, OW, Natascha Koestal, Nico Velthuis, Bert Everts, VROM, Fin. en Samenleving. Dhr. B. Gehasse en wijkagent Doornbos. Het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; Het verslag wordt ter kennis gebracht van het bestuur van DB Ruinerwold; Het verslag wordt ter

3.

Concern

Kort verslag van de bijeenkomst van het college van b&w met het bestuur van Plaatselijk Belang Linde.

-

-

4.

Concern

Kort verslag van de bijeenkomst van het college van b&w met het bestuur van DB Ruinerwold.

-

-

-

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 april 2011. Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: kennis gebracht van de leden van de gemeenteraad, griffier, directie, St. Welzijn De Wolden, afdelingen, Concern/ communicatie, IED, OW, Natascha Koestal, Nico Velthuis, Bert Everts, VROM, Fin. en Samenleving. Dhr. B. Gehasse en wijkagent Nijland.

5.

IED

Aanvraag verplaatsen graf bijzondere begraafplaats Berghuizen.

Er wordt geen toestemming verleend voor het verplaatsen van een graf op de bijzondere begraafplaats in Berghuizen. Er wordt ingestemd met het verzoek cofinanciering voor een provinciebreed onderzoek naar de kwaliteit en fietscomfort van fietspaden op basis van de voorwaarden bij argumenten/inhoudelijke argumenten; Het recreatieschap wordt middels een brief geïnformeerd.

6.

VROM/OW

Onderzoek door het Recreatieschap Drenthe naar de kwaliteit, compleetheid en het fietscomfort van alle fietspaden in het werkgebied van het Recreatieschap (Drenthe en Ooststellingwerf).

-

2





---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 12 april 2011

Aanwezig:
Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 5 april 2011 en de parafenlijst van 12 april 2011. Ingekomen stukken: - Bezoek CdK aan de gemeente De Wolden op 7 september 2011;

Beslissing: Conform

-

2.

VROM

Input Kadernota 2012; Verslag bijeenkomst colleges vijf voor vijf ZW-Drenthe Gewijzigd beleid op provinciaal niveau m.b.t. intensieve veehouderijbedrijven en de ruimte-voor-ruimte regeling. -

-

er wordt een telefonisch overleg geregeld tussen dhr. Jannes Bos (provincie Drenthe) en Nanne Kramer; v.k.a.; v.k.a.

-

-

Het gewijzigde beleid op provinciaal niveau wordt ook gemeentelijk niveau gehanteerd en vastgelegd in een facetbestemmingsplan. De raad wordt door middel van een memo en vervolgproces op de hoogte gesteld.

3.

VROM

Europa Servicepunt.

4.

Samenl.

Concept kadernota Wmovolksgezondheid 2012-2015 en evaluatie 2008-2011.

1. Er wordt deelgenomen aan het Europa Servicepunt 2010-2012; 2. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst en vrijwaringsovereenkomst aangegaan; 3. De kosten in de jaren 2011 en 2012 worden gefinancierd vanuit het budget plattelandsontwikkeling. 1. De concept Kadernota WMO ­ Volksgezondheid inclusief de evaluatie wordt vastgesteld; 2. De stukken worden aangeboden aan de gemeenteraad voor een opiniërende behandeling op 28 april 2011.

1





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 12 april 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: IED Kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2011.

Beslissing: Bij de afdeling Samenleving bekende bijstandsgerechtigden wordt automatisch kwijtschelding verleend voor het jaar 2011. Dit overeenkomstig de kwijtscheldingsprocedure voor de doelgroep van de voorgaande jaren; De gemeenteraad wordt verzocht via een afzonderlijk voorstel de met ingang van 1 januari 2012 ontstane gemeentelijke beleidsvrijheid in te vullen.

-

2.

IED

Uitvoeringsvoorschriften gemeentelijke begraafplaatsen, art. 10; eisen gedenktekens voor de urnenmuur. Anterieure overeenkomst bestemmingsplan `Turflaan 1a te Zuidwolde'.

Toevoeging op art. 10; eisen gedenktekens voor de urnenmuur: Zuidwolde muur 6: hxbxd 31,5 cm x 48 cm x 2 cm. Er wordt ingestemd met de anterieure overeenkomst voor het bestemmingsplan `Turflaan 1a te Zuidwolde'. Ondertekening van de anterieure overeenkomst door de burgemeester wordt gemandateerd aan wethouder Ten Kate. Het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; Het verslag wordt ter kennisgeving gebracht van het bestuur van Schoolkring Ansen; Het verslag wordt ter kennisgeving gebracht van de leden van de gemeenteraad, de griffier, directie, St. Welzijn De Wolden, afdelingen

3.

VROM

-

4.

Concern

Kort verslag van de bijeenkomst van het college van B&W met het bestuur van Schoolkring Ansen.

-

-

-

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 12 april 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: Concern, IED, OW, VROM, Financiën, Samenleving en de heer Gehasse, wijkagent van de regiopolitie.

2





---- --