Gemeente Bronckhorst

Openbare b en w besluitenlijst

Vergadering burgemeester en wethouders op 19 april 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder A. van Hout, secretaris Afwezig: P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 12 april 2011 advies: vaststellen besluit: Conform advies. O-02 A ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: V.k.a. B Handreiking Leegstand te lijf Besluit: College verzoekt om college-advies voor te bereiden O-03 A Uitnodigingen Afscheid leden GS d.d. 17 mei 2011 besluit: Wethouder Baars, wethouder Mulderije en wethouder Steffens gaan. B Zakenmanifestatie Betaald Voetbal de Graafschap bv 2011 d.d. 26 t/m 28 april besluit: College gaat. C Vooraankondiging `Hoe houden we zorghuisvesting betaalbaar' d.d. 24 mei Besluit: College is verhinderd. D Opening nieuwe 9 holes Keppelse Golfclub 16 september a.s. Besluit: Wethouder Baars vertegenwoordigt college. E R oll-Over Bronckhorst 2011 d.d. 26, 27 en 28 mei a.s. Besluit: Vertegenwoordigen college: Zaterdagmiddag ­ burgemeester en wethouder Mulderije. Donderdag ­ wethouder Seesing en wethouder Steffens. F 3 ed. Intern. Jeugdtoernooi `Netherlands Easter Trophy' SV Keijenburgse Boys d.d. 23 en 24 april a.s. Besluit: e


1

Wethouder Seesing vertegenwoordigt college. O-04 A O-05 intergemeentelijke aangelegenheden PT Regiomarketing, Lobby en externe betrekkingen d.d. 21 april Raads- en cie-vergaderingen d.d.: april 2011 Besproken. Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling - Wethouder Baars meldt schorsing door de voorzitten van de afd. bestuursrechtspraak van de Raad van State van het besluit. - College besluit om het besluit over de Hummeloseweg openbaar te maken nu de omwonenden zijn geïnformeerd. - wethouder Mulderije meldt TBB-discussie met de ondernemers terug. - wethouder Mulderije kondigt info in Contact aan over Masterplan Vorden. - wethouder Steffens meldt bijeenkomst over JOP Steenderen terug. - wethouder Steffens koppelt Techniekdag terug. - Wethouder Steffens meldt stand van zaken over procedure `Nieuwe voorzitter participatieraad'. - Burgemeester koppelt agendacie terug.

O-06

O-07

Onderwerp: Het wijzigen van de bestemming van het perceel Hoogstraat 38 in Toldijk Advies: Het verzoek om de bestemming van het perceel Hoogstraat 38 in Vorden te wijzigen in een bedrijfsbestemming te weigeren. Beslissing: Conform advies. onderwerp: Jaarverslag Gemeentelijke Monumentencommissie Bronckhorst 2010 advies: 1. Kennis te nemen van het jaarverslag van de Gemeentelijke Monumentencommissie Bronckhorst 2010 2. Het jaarverslag voor behandeling door te sturen naar de commissie Evaluatie en Controle

O-08

MenO

besluit: Conform advies. onderwerp: beslissing op bezwaarschrift inzake het toekennen van een huisnummer voor een chalet aan de Everhardinkweg te Zelhem advies: 1. Het bezwaarschrift van de heer Roekevisch namens maatschap Roekevisch H.J.R. en D.C. en Roekevisch-Hukker A.H. conform advies van de commissie bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond te verklaren. 2. Het bestreden besluit in stand te laten met een verbeterde

O-09


2

motivering.

besluit: Conform advies. O-10 onderwerp: Stand van zaken afhandeling moties raadsperiode 2010-2014 advies: De raad actief informeren over de laatste stand van zaken met betrekking tot de afhandeling van moties.

besluit: Burgemeester overlegt met griffier over lijst. O-11 Onderwerp: Oprichting Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers Advies: De raad voorstellen in te stemmen met de oprichting van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers en de Gemeenschappelijke regeling Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers 2011 conform bijgevoegde concept raadsvoorstel en gemeenschappelijke regeling. Beslissing: Conform advies. Burgemeester heeft zich t.a.v. 011 onthouden van de discussie en besluitvorming. O-12 onderwerp: Subsidie 2010 SSR i.l. advies: 1. Aan de SSR met terugwerkende kracht een subsidie toekennen van 150.000,-- over het subsidiejaar 2010, welke als voorschot is betaald, conform subsidieverordening 2. Op grond van artikel 27 (ontheffing, hardheidsclausule) subsidieverordening af te zien van een activiteitenplan, een begroting en een presentatieovereenkomst voor de jaren 2010, als gevolg van de ontmanteling

besluit: Conform advies.

O-13

OntwikkeLing

onderwerp: e 1 Voortgangsrapportage 2011 advies: e 1. in te stemmen met de 1 tussenrapportage 2011 e 2. de 1 tussenrapportage 2011 aanbieden aan de raad 3. in te stemmen met bijgevoegd concept raadsvoorstel en concept raadsbesluit besluit:


3

O-14

tekst 2.3.2. aanpassen i.o.m. wethouder Mulderije Toerisme portefeuille wethouder Mulderije Naam veranderen in 1 Voortgangsrapportage e

Dienstverlening

onderwerp: Aanleg particuliere begraafplaats Eldrinkseweg 12 in Laag - Keppel advies: 1. de raad voor te stellen om in te stemmen met de aanleg van een particuliere begraafplaats bij de Eldrikseweg 12 in Laag Keppel 2. de particuliere begraafplaats mee te nemen met actualisatieplan `Buitengebied Steenderen, Hummelo en Keppel' besluit: Conform advies.

O-16 OntwikkeLing

onderwerp: Financieringsovereenkomst advies: in te stemmen met de nieuwe financieringsovereenkomst voor een Krediet- en Depotarrangement en elektronisch betalingsverkeer besluit: Conform advies.

O-17 DienstverLening

onderwerp: Masterplan 2010 ­ 2020 Landgoed Zelle advies: 1. in principe medewerking te verlenen aan zorgboerderij c.a. met dienstwoning en nieuw landgoedkantoor 2. geen medewerking te verlenen aan een beheerderswoning t.bv. het landhuis besluit: Conform advies.

O-18 Beheer

onderwerp: provinciaal uitvoeringsprogramma vuurwerk 2010 ­ 2011 advies: 1. handhavingsuitvoeringsprogramma vuurwerk 2010 ­ 2011 vaststellen 2. kennis nemen van het Jaarverslag vuurwerk 2009 besluit: Conform advies. onderwerp: Overeenkomst inzake Dienstverlening BAG tussen de gemeente en de Stichting GBKN Gelderland advies: de overeenkomst met de Stichting GBKN Gelderland af te sluiten totdat de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) een feit is besluit: Conform advies.

O-19

Beheer


4

O.20

DienstverLening

onderwerp: Integraal Veiligheidsplan 2011 ­ 2014 (deel I) programma integrale veiligheid 2011 ­ 2012 (deel II) en prioriteiten politie 2011 en 2012 advies: 1. stelt de raad voor het Integraal Veiligheidsplan 2011 ­ 2014 (deel I) vast te stellen 2. het programma Integrale Veiligheid 2011 ­ 2012 (deel II) in concept vast te stellen 3. stelt de raad voor in te stemmen met de prioriteiten politie 2011 en 2012 besluit: Conform advies.

O-21 OntwikkeLing

onderwerp: beslissing op bezwaarschrift verzoek handhaving Stikkenweg 15 in Zelhem advies: het bezwaarschrift van dhr. C.F. Meijboom, gericht tegen ons besluit van 8 december 2010, niet ontvankelijk te verklaren besluit: Conform advies. onderwerp: beslissing op bezwaarschrift tegen verbeuren dwangsom Rijksweg 14 in Drempt advies: het bezwaarschirft van Novel groep, ingediend namens Tuincentrum Bloemendaal, niet ontvankelijk te verklaren besluit: Aanhouden voor overleg met portefeuillehouder.

O-22 OntwikkeLing

O-23 OntwikkeLing

Onderwerp: Bronckhorst paspoort/wegwijzer Advies: Een bijdrage van 17.500 beschikbaar te stellen voor het ontwikkelen van een Bronckhorst paspoort/wegwijzer voor toeristen en recreanten Beslissing: Conform advies.

O-24 DienstverLening

onderwerp: verklaring van geen bedenkingen advies: het raadsvoorstel verklaringen van geen bedenkingen voor te leggen aan de gemeenteraad besluit: Conform advies. onderwerp: beslissing op bezwaar mindering 2% maatschappelijk risico planschade ex artikel 6.1 wet RO Zelhemseweg 1 in Hengelo

O-25


5

OntwikkeLing

advies: 1. het advies van de commissie bezwaarschriften d.d. 28 febr. 2011 overnemen en het bezwaarschrift van eigenaar perceel Zelhemseweg 1 in Hengelo ontvankelijk en ongerond te verklaren 2. het bestreden besluit in stand te laten besluit: Conform advies.

O-26 OntwikkeLing

onderwerp: raadsvoorstel overdracht accommodaties advies: de raad verzoeken in te stemmen met het raadsvoorstel besluit: Aanhouden ­ College verzoekt om college-advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 26 april 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


6

---- --