Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Doorn, 18 april 2011

'We zijn voor het eerst van ons leven in een pretpark. We durfden het aan.'

'Tast het avontuur' in Avonturenpark Hellendoorn groot succes!

Afgelopen zaterdag opende Avonturenpark Hellendoorn de deuren exclusief voor blinde en slechtziende kinderen en hun familie en vrienden. Bijna 500 bezoekers genoten van een toegankelijk en zonovergoten pretpark. Onder hen waren ouders met kinderen die voor het eerst een pretpark durfden te bezoeken. Veel bezoekers spraken hun waardering uit over de gastvrijheid van het park en haar personeel.

Het avonturenpark heeft in 2010 aan Bartiméus advies gevraagd hoe het park toegankelijker ingericht kon worden en heeft daar vervolgens actie op ondernomen. 'Tast het avontuur' was eigenlijk een feestelijke testdag. Het personeel van het park kreeg, voordat het park open ging, instructie zodat zij hun bezoekers nog beter konden ontvangen. Bij de ingang werden grootletter plattegronden uitgedeeld en reliëfplattegronden. In het restaurant lagen menukaarten met grote letters en in braille. Ook in de bewegwijzering en het duidelijk markeren van trappen en afstapjes waren aanpassingen gemaakt. Een ouder vertelt: Het is zo lekker rustig dat we gewoon relaxed kunnen rondlopen als ouders. Je hoeft niet de hele tijd te zeggen of denken, pas op, kijk uit.'

Concert en Certificaat
Sander Smale, winnaar van de Cappies Award en ambassadeur van de NSGK, gaf een mini concert in het Gouden Theater Paleis. Het zangtalent werd door een enthousiast publiek toegejuicht. Henk van de Beld, directeur van Bartiméus Inclusief Advies, overhandigde voorafgaand aan het mini-concert een certificaat van Bartiméus aan Avonturenpark Hellendoorn.

Bartiméus hoopt hiermee ook andere openbare gelegenheden te inspireren om beter ingericht te zijn voor mensen met een visuele beperking.



Ingezonden persbericht