Politie Twente

Met 1,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Vriezenveen
Een 32-jarige automobilist uit Vriezenveen raakte maandag 18 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Maandag 19 april omstreeks 22.30 uur controleerden surveillerende agenten, op de Westermaatweg in Vriezenveen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2011035932)

Vrouw aangehouden voor verwaarlozing hond Borne
Een 23-jarige vrouw uit Borne is maandag 18 april aangehouden vanwege verwaarlozing van haar hond.

Op verzoek de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming controleerde de hondenbrigade van Politie Twente omstreeks 12.30 uur een woning aan de Oude Almeloseweg. In een schuur achter de woning troffen zij een hond die in zijn eigen ontlasting stond. Ook was in de schuur was geen eten en drinken voor hond aanwezig. De eigenaresse van de hond is voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt. De Hondenbrigade heeft de hond in opdracht van Justitie is in beslag genomen. (2011035750)

Schorsing collega opgeheven
Twente
Nadat het Openbaar Ministerie had besloten tot sepot, is de schorsing van een 50-jarige brigadier van de politie Twente door de korpsleiding opgeheven.

De man werd verdacht van het plegen van meineed. Er zal wel een disciplinaire afdoening volgen.

Persbericht van 28 juli 2010:

Politieagent buiten functie gesteld Twente
De korpsleiding van Politie Twente heeft woensdag 27 juli een 49-jarige brigadier buiten functie gesteld naar aanleiding van een vermoeden van meineed tijdens een rechtszitting, alwaar hij als getuige was opgeroepen.

De zaak is in onderzoek gegeven aan het Bureau Interne Veiligheid.

Man aangehouden voor bezit gestolen fiets Enschede
Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 18 april aangehouden omdat hij verdacht wordt van diefstal en/of heling van een gestolen fiets.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 21.25 uur op het Stationsplein in Enschede. Bij onderzoek bleek de fiets waarop de man reed van diefstal afkomstig was. De 25-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011035907)

Buspassagier gewond bij aanrijding Enschede
Een 53-jarige vrouw uit Losser raakte maandag 18 april rond 08.52 uur gewond toen de bus waarin zij als passagier reisde een aanrijding kreeg met een auto.

Een 32-jarige automobiliste reed over de Gronausestraat en wilde linksaf de Winterweg op rijden. Zij zag daarbij de bus, die over de busbaan parallel aan haar reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding viel de 53-jarige buspassagier en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2011035596)

Meerdere voertuigen beschadigd bij aanrijding onder invloed van alcohol Hengelo
Dinsdag 19 april heeft de politie een 44-jarige automobilist uit Borne aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder reed omstreeks 0.30 uur over het Esrein en raakte vermoedelijk de controle over het voertuig kwijt. Hij reed tegen een geparkeerd staande auto aan en drukte deze door tegen andere geparkeerde voertuigen. In totaal werden een motor, twee personenauto's en een bestelauto beschadigd. De blaastest wees uit dat de 44-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar de man op het ademanalyseapparaat 2,3 promille blies. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en de politie maakt een proces-verbaal op. (2011035937)

Twee autobranden
Vriezenveen
Maandagavond 18 april heeft zowel aan de Koningsweg als de Schout Doddestraat een auto in brand gestaan. De politie gaat uit van brandstichting.

De eerste melding kwam bij Politie Twente binnen rond 21.50 uur. Aan de Koningsweg stond een personenauto in brand. De auto stond geparkeerd op het parkeerterrein van een winkel. Vlak hierna, omstreeks 22.15 uur, kwam de melding van een tweede autobrand. Deze auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Schout Doddestraat. De auto die hiernaast geparkeerd stond raakt eveneens flink beschadigd. De auto's zijn voor technisch onderzoek in beslag genomen. Het is nog niet bekend of de twee autobrand met elkaar in verband staan. (2011035931 / 2011035934)

Jonge fietsendief betrapt
Nijverdal
Maandag 18 april is een 15-jarige jongen uit Nijverdal aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

De eigenaresse van de fiets, een 17-jarig meisje uit Nijverdal, had deze vrijdag 15 april gestald in de fietsenstalling aan de Noetselerbergweg. Bij terugkomst bleek de fiets te zijn weggenomen. Het meisje zag haar fiets echter maandag 18 april weer in de fietsenstalling staan. De fiets was overgespoten. Ze besloot te wachten of iemand de fiets mee zou nemen. Omstreeks 12.00 uur zag zij dat een jongen haar fiets uit de stalling haalde. Ze sprak de jongen aan en deze bekende de fiets vrijdag 15 april te hebben weggenomen. De 15-jarige jongen is overgedragen aan de politie. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt. (2011035702)

Aanrijding op A1
Enter
Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Enter is dinsdag 19 april rond 09.00 uur een aanrijding geweest tussen twee auto's.

Door plotseling afremmen ontstond file. Een 31-jarige man uit Hengelo kon niet op tijd afremmen en botste achterop de auto van een 62-jarige vrouw uit Almelo. De 31-jarige man is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en hoefde niet naar een ziekenhuis te worden gebracht. De 62-jarige vrouw bleef ongedeerd. Beide auto's moesten worden afgevoerd. (2011036077)

Auto's beklad met verf; politie zoekt getuigen Oldenzaal
Tussen maandag 18 april 22.00 uur en dinsdag 19 april 07.00 uur zijn aan de Aalsgaardenstraat en de Zweermanstraat meerdere auto's beklad met blauwe verf.

De politie constateerde dat door de dader(s) een spoor was getrokken vanuit de Aalsgaardenstraat met vermoedelijk een spuitbus blauwe verf.

Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van dit voorval, die de dader(s) hebben zien lopen met een spuitbus verf of die een vermoeden hebben wie de auto's heeft beklad. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal: 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

19 april 2011
053-4555588

---- --