Ingezonden persbericht


Nu voor het hele huis:
Apple AirPlay-muziekbronnen beschikbaar voor Sonos

Sonos biedt de enige echte multiroom-ervaring van Apple AirPlay met een Apple AirPort Express

Hilversum, 19 april 2011 - Sonos, ontwikkelaar van draadloze multiroom-muzieksystemen voor in huis, introduceert Sonos System Software 3.4. Deze gratis software-update voegt nog meer muziek en opties toe aan de Sonos-muziekervaring. Met Sonos 3.4 zijn Apple AirPlay-muziekbronnen eenvoudig af te spelen door het hele huis. Daarnaast voegt de update multitask-ondersteuning voor Apple iPad en Apple iPhone toe en is ook de Sonos Controller for Android(TM) nu ondersteund.

"De coole feature van AirPlay is dat het muziek rechtstreeks van een iOS-apparaat naar een speaker of versterker stuurt", zegt John MacFarlane, oprichter en CEO van Sonos, Inc. "Sonos verbetert de AirPlay-ervaring met Party Mode. De moderne muziekliefhebber verstuurt zo elk nummer vanaf zijn iPhone of iPad naar alle kamers in het huis, perfect synchroon."

Apple AirPlay-muziekbronnen op Sonos

Sonos maakt het nu mogelijk om nummers vanaf je iPhone, iPad of iPod touch door het hele huis af te spelen. Sluit een Apple AirPort Express aan via de line-in op een Sonos ZonePlayer en geniet van de enige echte Apple AirPlay-ervaring in meerdere kamers.


· Party Mode: alleen met een Sonos stuur je een nummer vanaf je iOS-apparaat naar meerdere ZonePlayers in het huis en geniet je in elke kamer perfect synchroon van dat nummer.


· Verschillende nummers in verschillende kamers, geheel in Sonos-stijl: sinds 2005 speel je alleen met Sonos verschillende muziek in verschillende kamers van het huis vanuit je iTunes-bibliotheek.

Meer informatie over hoe Apple AirPlay-muziekbronnen zijn af te spelen via Sonos, de aanbevolen opstelling en meer is te vinden op www.sonos.com/AirPlay.

Sonos 3.4 bevat verder:

Snellere draadloze besturing op je iPhone en iPad met ondersteuning van iOS-multitasken. Vind en speel je muziek nog sneller met de updates voor multitasken, beschikbaar op de gratis Sonos Controller for iPhone en Sonos Controller for iPad. Beide zijn te downloaden in de iTunes App Store.

Meer controle met Sonos Controller for Android. Tover je favoriete Android-smartphone om tot een volwaardige Sonos Controller met de gratis app, te downloaden in de Android Market. Sonos Controller for Android beschikt over een innovatieve stemzoekfunctie waarmee je iedere artiest, elk album en elk nummer vindt door in je telefoon te praten. Meer hierover in het andere persbericht of op www.sonos.com/android.

Alle informatie over de Sonos 3.4-software is te vinden op: http://sonos.com/support/software_update.aspx.

Extra informatie


· Screenshots, afbeeldingen en meer: http://pr.sonos.com


· Bekijk en embed Sonos-demovideo's: www.youtube.com/sonos


· www.facebook.com/Sonos en www.twitter.com/Sonos

Over Sonos

Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze multiroom-muzieksystemen voor in huis. Het Sonos Multi-Room Music System is het eerste draadloze multiroom-muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt overal in en om het huis muziek te beluisteren en te bedienen met één afstandsbediening. Het Sonos Multi-Room Music System ontsluit de muziek die op een computer is opgeslagen, zodat de gebruiker er in het hele huis van kan genieten. Daarnaast biedt Sonos muziekliefhebbers directe toegang, zonder computer, tot miljoenen muzieknummers en duizenden radiostations, luisterboeken en meer. Hiervoor heeft Sonos partnercontracten gesloten met audiodiensten als iheartradio, Last.fm, Napster®, Pandora®, RadioTime, Rdio, Rhapsody®, SIRIUSXM Internet Radio, Spotify, Wolfgang's Vault. Het meermaals bekroonde Sonos Multi-Room Music System wordt via meer dan 6.200 retailers in meer dan 65 landen over de gehele wereld verkocht en direct via www.sonos.com. Sonos is een gepr ivatiseerd bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (VS), met ondersteunende kantoren in Cambridge (GB), Massachusetts (VS), Hilversum (Nederland) en Penang (Maleisië). Voor meer informatie over Sonos of het Sonos Multi-Room Music System kunt u terecht op http://pr.sonos.com.

© 2004 - 2011 bij Sonos, Inc. Alle rechten voorbehouden. Sonos is een geregistreerd handelsmerk van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen wereldwijd met een lopende aanvraag voor merkregistratie. SonosNet, ZonePlayer, ZoneBridge en alle Sonos-logo's zijn handelsmerken van Sonos, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere producten en diensten zijn handelsmerken of merken van hun respectievelijke eigenaren.

AirPlay, AirPort Express, iTunes, iPod touch en iPhone zijn trademarks van Apple, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. iPad is een trademark van Apple, Inc.

Android en Android Market zijn trademarks van Google, Inc.




Ingezonden persbericht