Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders


1 Bestemmingsplan Vlasstraat

Het college heeft ingestemd met het bestemmingsplan Vlasstraat. Hierdoor kunnen op Vlasstraat 28-32 en de Bollenhofsestraat 26 en 26a woningen gebouwd worden. Het programma bestaat uit 6 woningen. Het omliggende terrein zal worden heringericht met tuinen en parkeerplaatsen. Een strook is bedoeld voor bergingen en/of tuinen voor de (aangrenzende) woningen buiten het plangebied. Er zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd na de ter visie legging. Het college zal de gemeenteraad voorstellen het bestemmingsplan vast te stellen.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


2 Verordening Wet Inburgering gemeente Utrecht 2011

Het college legt aan de gemeenteraad voor om de Verordening Wet Inburgering aan te passen, zodat vrijwillige inburgeraars ook onder deze verordening vallen. Sinds 1 januari 2010 is een aantal wijzigingen in de landelijke Wet Inburgering van kracht. Eén daarvan is dat naast verplichte inburgeraars, ook vrijwillige inburgeraars onder deze wet vallen. Tot dan toe vielen de vrijwillige inburgeraars onder een andere regeling. De gemeente moet dit in de plaatselijke verordening ook wijzigen. Er lag eerder een raadsvoorstel op tafel om de Verordening Wet Inburgering aan te passen. Deze is door het college ingetrokken, nadat bleek dat er in de Raad geen draagvlak was voor voorgestelde wijzigingen. Nu wordt wel geregeld dat vrijwillige inburgeraars onder de verordening vallen.

Meer informatie: Sylvia Borgman, 030 - 286 10 55


3 Uitwerkingsplan Sportpark Rijnvliet

Het college heeft het uitwerkingsplan 'Sportpark Rijnvliet, Tennisbanen' vastgesteld en de bouwvergunning voor de bouw van twee overkappingen over de nog aan te leggen tennisbanen verleend. Het uitwerkingsplan 'Sportpark Rijnvliet, Tennisbanen' is een uitwerking van het bestemmingsplan Leidsche Rijn Utrecht 1999 en heeft betrekking op een gebied dat is gelegen op het toekomstige sportpark in het deelgebied Rijnvliet/Strijkviertel, in de kom van de kruising van de A2 en de A12. Het uitwerkingsplan is ook een gedeeltelijke herziening van het in 2007 vastgestelde uitwerkingsplan Sportpark Rijnvliet. Het ontwerp uitwerkingsplan en de conceptvergunning hebben vanaf 3 februari gedurende zes weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan ongewijzigd vastgesteld en de bouwvergunning verleend.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48