PASSIFLORA ZOEKT ALLEREERSTE TUINKAMPIOEN

19/04/2011 15:25

FIELD / URBAN COMMUNICATION

NIEUWE WEDSTRIJD VOOR JONGE TUINIERS & TUINIERSTERS TUSSEN 8 EN 12 JAAR

Op zondag 1 mei tijdens de Radio 2 Tuindag te Bokrijk en op zaterdag 28 en zondag 29 mei tijdens het tuinevenement Passiflora te Meise vinden de voorrondes plaats van de wedstrijd 'de Tuinkampioen'. In deze wedstrijd gaat Passiflora, in samenwerking met Hobbytuin Magazine, Radio 2, Ketnet, de Jommekeskrant, Yo!, Geronimo Stilton en Technopolis, op zoek naar de meest groene kid van Vlaanderen. Kinderen tussen 8 en 12 jaar oud met een passie voor tuinieren strijden tijdens verschillende denk- en doeproeven om een plaats in de finale. Die vindt plaats op zondagnamiddag 29 mei om 15.00 uur, tijdens Passiflora in de Nationale Plantentuin te Meise. De doelstelling van de organisatoren is om via deze wedstrijd het tuinieren bij kinderen aan te moedigen.

"Ben je tussen 8 en 12 jaar oud? Ben je een groene kadee? Ben je dol op wroeten in de aarde? Of heb je misschien zelf een eigen moestuin? Ben je een échte tuin- en plantenvriend? Dan word jij misschien de eerste 'Tuinkampioen'!"

Met deze woorden roept Passiflora alle jonge groene vingers tussen 8 en 12 jaar oud op om deel te nemen aan de 'Tuinkampioen'. De wedstrijd zoekt de meest gepassioneerde jonge hobbytuinder (M/V) van Vlaanderen.

De voorrondes vinden plaats op zondag 1 mei op de Radio 2 Tuindag te Bokrijk en tijdens het tuinevent Passiflora in Meise op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Uit deze voorrondes selecteert de jury twintig kids die op zondagnamiddag 29 mei zullen strijden om de titel van de allereerste 'Tuinkampioen' van het land.

De voorrondes starten voor iedereen met het nemen van een leuke individuele foto. Daarom is het belangrijk dat elke deelnemer zich zo goed mogelijk verkleedt als tuinier. De jury let bij de beoordeling vooral op creativiteit die de kinderen bij het verkleden aan de dag leggen.

Na deze eerste proef krijgen de kids zowel denk- als doe-proeven voorgeschoteld. In de denkronde proberen ze zo veel mogelijk tuinvraagstukken correct op te lossen. Tijdens de doe-opdracht steken de kandidaat Tuinkampioenen dan echt de handen uit de mouwen in de Tuinkampioen moestuin.

De kandidaat Tuinkampioenen kunnen op elk ogenblik van de dag deelnemen aan deze voorrondes. Zowel in Bokrijk als in Meise melden de kinderen zich bij de Tuinkampioenstand.

Deelnemers moeten zich wel op voorhand registeren op de site www.detuinkampioen.be.

Strijden om de titel doen de finalisten wel op een vast tijdstip. Op zondagnamiddag 29 mei om 15 uur nemen de twintig finalisten het tegen elkaar op in enkele authentieke tuinproeven tijdens Passiflora. Rond 16 uur is de allereerste Tuinkampioen van het land gekend.

En ja, de deelnemers maken kans op enkele fantastische prijzen waaronder een boomhut, een serre en een weekendje weg voor heel het gezin.

Passiflora - Plantentuin Meise

Van vrijdag 27 tot zondag 29 mei 2011 is het voor alle tuinliefhebbers opnieuw verzamelen geblazen tijdens 'Passiflora'. Naar goede gewoonte vindt dit unieke tuinevenement plaats in de Nationale Plantentuin te Meise. Tuinbeleving en tuinplezier staan hierbij centraal. Het evenement richt zich echter niet enkel tot volwassenen. Ook voor de kleinste groene vingertjes is een bezoek aan dit event de moeite waard. Zo is er bijvoorbeeld een stand met échte boomhutten.

Nieuw dit jaar is eveneens een heuse vlindertuin: écht de moeite waard.

Passiflora wil vooral een belevingsevenement zijn voor het hele gezin, voor iedereen die van de tuin en het buitenleven houdt.

Radio 2 Tuindag - Bokrijk

Op 1 mei staat ook Bokrijk volledig in het teken van de natuur, de tuin, bloemen en planten. Bokrijk wordt die dag het tuinparadijs bij uitstek.

Alle info over de wedstrijd vindt u terug op www.detuinkampioen.be. Ook inschrijven kan via deze website.

Volg de Tuinkampioen op de voet via Facebook: http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/De-Tuinkampioen/196201897083212

Meer info via het persbureau:

Field Communication:

Bert Vansteelandt - bert.vansteelandt@field.be - 0477 77 66 80

Lieven Hérie - lieven.herie@field.be - 0475 96 22 64

Beeldmateriaal vindt u via www.fileserver-urban-communication.be/tuinkampioen/

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel