Persbericht

Nederlandse Catawiki breidt uit naar Verenigd Koninkrijk ~ 's werelds grootste online catalogus voor verzamelaars nu ook voor Britten toegankelijk ~

19 april 2011 - Het Nederlandse Catawiki, 's werelds grootste online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, is vanaf heden ook actief in het Verenigd Koninkrijk. Britse verzamelaars kunnen nu ook gebruik maken van de uitgebreide catalogus van stripboeken, postzegels en vele andere verzamelobjecten. Op de Catawiki-website staan meer dan 1 miljoen unieke objecten in de catalogus en worden ruim 2 miljoen verzamelobjecten te koop aangeboden.

Catawiki is gevestigd in Assen. Sinds de lancering in Nederland in 2008 is de website snel gegroeid. Op dit moment beheren 20.000 verzamelaars hun collectie online. Catawiki breidt haar activiteiten uit naar het Verenigd Koninkrijk omdat steeds meer Britse verzamelaars vroegen om een versie met Britse Ponden en inches. Catawiki biedt iedereen, van privéverzamelaars tot professionele handelaren, de ruimte om zijn of haar collectie te kunnen beheren en objecten te kopen en te verkopen. De verzamelaars community is daarnaast een uitstekend platform voor het uitwisselen van nieuws en tips over de laatste populaire items.

Beheerders van de site controleren alle toevoegingen aan de catalogus en zorgen ervoor dat Catawiki de meest recente marktprijzen hanteert. In het Verenigd Koninkrijk worden met name speelgoedsoldaatjes, theezakjes en programmaboekjes voor voetbalwedstrijden verzameld.

"Verzamelen is een hot item in het Verenigd Koninkrijk", aldus René Schoenmakers, mede-oprichter van Catawiki. "De hoeveelheid aan memorabilia rond gebeurtenissen zoals het aankomend huwelijk van William en Kate geeft aan hoeveel fanatieke verzamelaars er zijn in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf nu kunnen we verzamelaars in dit land ook de ruimte bieden om hun verzameling te beheren en gebruik te maken van de online marktplaats".

Over Catawiki
Catawiki is 's werelds grootste online catalogus & marktplaats voor verzamelaars. De catalogus wordt net als Wikipedia door de gebruikers zelf aangevuld. Je kunt er gratis je verzameling en zoeklijst in bijhouden. Op basis van de centrale catalogus kun je ook verzamelobjecten kopen en verkopen. Daardoor kun je verzamelobjecten snel aanbieden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki-catalogus heeft voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date. Er is ook een versie voor de smartphone. Daarmee heb je altijd je verzameling bij je.

De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn een miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 65 rubrieken. Zo staan vrijwel alle in Europa uitgegeven postzegels op de site. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 450.000 stripboeken en 900.000 postzegels te koop aangeboden. Dit is het grootste aanbod in de Benelux.

De naam Catawiki is een samentrekking van catalogus en wiki. Een wiki is een website waarop bezoekers zelf eenvoudig informatie kunnen toevoegen of aanpassen. De term wiki is bekend van Wikipedia, de online encyclopedie. Het komt uit het Hawaïaans en betekent 'snel, vlug'. In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. In november 2010 won Catawiki de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Catawiki is gevestigd in Assen.