Ingezonden persbericht


Nieuwe website Geloofshelden in de lucht

Wezep - Vanaf vorige week is de spiksplinternieuwe website van Geloofshelden online. Het nieuwe gezicht van de organisatie die voorheen werkzaam was onder de naam Sports Witnesses krijgt steeds meer vorm en met deze site heeft de christelijke stichting er een nieuw visitekaartje bij. Het doel van de website voor Geloofshelden is dat het echt een bijdrage mag leveren in de communicatie met de achterban. De (top)sporter die christen is kan zich door de website laten opbouwen. Het is bedoeld als bemoediging voor christelijke (top)sporters in Nederland die hun christen-zijn uit willen dragen. Wie is er niet geĂŻnteresseerd in Sport en daarom willen we ook andere sportliefhebbers bereiken met deze website. Deze website wil iets uitdragen van de sporter en zijn geloof. Hierin willen wij iets bieden voor jongeren die in een groot aantal de kerk en ook het geloof de rug toekeren. Wij geloven dat de jeugd echtheid wil en zich wil optrekken aan voorbeeldfiguren. Wat wil de stichting bereiken en wat is de droom
Het hebben van een relatie is het uitgangspunt voor hoe we ons opstellen naar de aangesloten sporters maar ook naar anderen met wie we mogen samenwerken. We geloven dat we geschapen zijn om verbindingen te leggen. Ieder mens heeft er behoefte aan om gezien te worden. Wij willen ECHT omzien naar de sporter. De (top)sporter die vanaf de buitenkant overladen wordt met aandacht en de schijnwerpers zijn voortdurend op hem of haar gericht, maar toch worden ze niet echt gezien. Dat verschil willen wij maken. Wij gaan niet voor de buitenkant maar voor de binnenkant. We komen niet direct wat halen, maar vooral wat brengen en wat ons daarin drijft is de liefde van Christus. Natuurlijk hopen we en bidden we dat die (top)sporter ook een keuze mag maken voor Jezus. We dringen dat niet op, want we geloven dat het een werk is van de Heilige Geest.

Als er een keuze wordt gemaakt willen wij ook eerst blijven investeren in die relatie. We geloven dat de follow up erg belangrijk is. Het is ons verlangen om (top)sporters te trainen tot ware discipelen van Jezus. En van daaruit komen we ook bij de andere 'harten' waarop wij ons richten. We geloven dat een discipel bedoeld is om uit te gaan en het Evangelie te verkondigen. Daarom willen we de (top)sporter die een 'getrainde' geloofsheld is geworden ook inzetten bij de activiteiten waarvoor we uitgenodigd worden dan wel die wij zelf (mee)organiseren.

Wij zijn betrokken bij: Spreekbeurten, workshops, studiedagen, bedrijfsbijeenkomsten, clinics en benefietwedstrijden. Ook hebben we een soccerteam die ons kan representeren tijdens activiteiten. Daarnaast is een belangrijke activiteit het organiseren van sportkampen voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 18. Op deze kampen ontvangen de kinderen zowel trainingen gericht op sport, maar ook zijn we bezig met geestelijke toerusting.

In eerste instantie is ons oog dus op de topsporter. Topsport zien wij als een breed iets en zeker valt hier dus ook de gehandicapte sporter onder. Ons oog reikt verder en we willen oog hebben voor elk sporthart. Onze droom voor aan de horizon is (en daar hebben we ook geloof voor) dat er een Bijbels Papendal zal herrijzen in Nederland. Waar (top)sporters en anderen mogen worden toegerust naar lichaam, geest en ziel.