Gemeente Uithoorn



Het hof van Uithoorn' winnaar aanbesteding Legmeer West deelgebied 3

Op 18 april heeft wethouder Verheijen de samenwerkingsovereenkomst Legmeer West deelgebied 3 ondertekend. Deze overeenkomst bekrachtigt de samenwerking met Vorm Bouw, de winnaar van de Europese aanbestedingsprocedure.

Aanbesteding

In 2010 heeft de gemeente Uithoorn voor de ontwikkeling van Legmeer West deelgebied 3 een Europese aanbestedingsprocedure georganiseerd. Voor de selectiefase meldden zich 22 partijen als geĂŻnteresseerden voor deze gebiedsontwikkeling. Vijf van hen heeft de gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan de gunningsfase. Na beoordeling door een jury van deskundigen is het stedenbouwkundig ontwerp "Het hof van Uithoorn" van Vorm Bouw als winnaar van de aanbesteding naar voren gekomen.

Positieve beoordeling

Het plan van Vorm Bouw heeft een heldere stedenbouwkundige opzet en een duidelijke architectuurstijl die goed aansluit bij Uithoorn. Daarnaast biedt het "Het hof van Uithoorn" veel keuzevrijheid aan de consument. Ook heeft de jury heel positief geoordeeld over de verschillende woningtypes, het gebruik van materialen en de inrichting van het openbare gebied.

Hoe nu verder?

In de komende periode worden het stedenbouwkundige plan en de bijbehorende woningontwerpen verder uitgewerkt. Naar verwachting begint de bouw in het tweede kwartaal van 2012.