Ingezonden persbericht


19 april 2011

Vanavond 21:50 uur

Zware mishandeling 62-jarige vrouw

Op Carnavalszondag 6 maart rond 15.30 besluit een vrouw de drukte te ontvluchten en lekker te gaan fietsen in een natuurgebied in Raamsdonksveer. Als ze op een bankje even wat uitrust, komt er ineens een man met een wit masker en een groot slagersmes uit de bosjes. Hij wil haar de bosjes in trekken, maar als ze zich verzet begint de man hard op haar in te slaan en steekt haar ook in het gezicht. Ineens stopt hij en vertrekt. Hij laat de vrouw zwaar gewond en bewusteloos achter.

Gewelddadige woningoverval

Een bejaarde man van 83 uit Waddinxveen krijgt vrijdagavond 4 maart onaangenaam bezoek van tenminste twee woningovervallers. Rond 19.30 uur wordt er bij de man aangebeld en als hij open doet krijgt hij vrijwel direct een trap in zijn gezicht, waardoor zijn oogkas breekt en hij tegen de grond gaat. De overvallers gaan naar binnen, nemen verschillende waardevolle spullen mee en vertrekken weer. Het slachtoffer is al bijna anderhalve maand nauwelijks aanspreekbaar en ligt nog steeds met verschillende verwondingen in het ziekenhuis.

Woningoverval Spijkenisse

Een bijna 70-jarige man verdedigt met gevaar voor eigen leven huis en haard als een groep mannen op donderdagavond 17 maart 2011 zijn woning binnendringt. De mannen overvielen de bewoner, zijn zoon en een huisvriendin en eisten geld. Na een korte worsteling probeert de man zich met een schep te verdedigen. Hierop schoot één van de overvallers hem in de borst, maar hij raakte wonderwel niet levensgevaarlijk gewond. De overvaller probeerde nogmaals te schieten, maar zijn wapen weigerde. Hierop verlieten de overvallers snel de woning.

Verder in de uitzending:

Onder meer: zware mishandeling in een tram in Rotterdam en een steekpartij met dodelijke afloop in een cafe in Tilburg (alles onder voorbehoud van actualiteit).