19 april 2011 is de Dag van de Gezonde Schoolkantine


DEN HAAG, 20110224 -- Op 19 april 2011 vindt de dag van De Gezonde Schoolkantine plaats in Den Haag. Het thema voor die dag is "Samen verantwoord naar een gezonde school". Deze themadag is er om met schoolbesturen, ouderraden en leerlingenraden te discussiëren over het thema "De gezonde schoolkantine". Initiator van deze jaarlijks terugkerende dag op de derde dinsdag van april is Arron Fresh.

Arron Automatics Franchise BV, franchisegever en eigenaar van de Arron Fresh formule, hecht veel waarde aan hoe schoolbesturen, ouders en leerlingen kijken naar de invulling van schoolkantines. Op de dag van De Gezonde Schoolkantine is er gelegenheid voor deze schoolbesturen om samen met ouders en leerlingen te discussiëren over wat er bij hun op school goed gaat of wellicht beter kan.

Arron Fresh heeft Vivian Reijs die dag als voorzitter aangesteld. Vivian Reijs is, naast o.a. bekend van 'Sterren dansen op het ijs', voedingsdeskundige. Waarbij haar interesse uitgaat naar eetgedrag onder jongeren. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn om te discussiëren hoe dit eetgedrag bij jongeren op een positieve manier te beïnvloeden. Ook worden er die dag afgevaardigden uitgenodigd van het Voedingscentrum en het Convenant Gezond Gewicht. Tijdens de themadag zijn er twee rondes met tafeldiscussies. Doelstelling van deze dag is de deelnemers een beter beeld te geven bij wat voornoemde betrokken partijen zelf kunnen bijdragen en van de ander kan en mag verwachten op weg naar een gezonde schoolkantine.

Schoolbesturen kunnen zichzelf, hun ouderraad en leerlingenraad vrijblijvend opgeven via http://bit.ly/dOZ9DG , waarna nog een officiële uitnodiging gestuurd zal worden met een dagprogramma.

Wat doet Arron Fresh?

Op een locatie van Arron Fresh moet het voor leerlingen in één oogopslag duidelijk zijn dat het hier gaat om een schoolcateraar die producten aanbiedt die lekker, gezond en verantwoord zijn tegen een eerlijke prijs / kwaliteit verhouding. Arron Fresh locaties werken volgens de uitgangspunten van het Convenant Gezond Gewicht en bieden daarmee een gezonde balans in het assortimentsaanbod van verantwoorde en minder verantwoorde producten. Personeel van Arron Fresh is in het bezit te van een HACCP certificering. Hiermee wordt de voedselveiligheid gegarandeerd.

Met de huisstijl van Arron Fresh wordt er duidelijk gecommuniceerd naar leerlingen over wat de doelstelling is van Arron Fresh.

References:
automaat, automaten, automatencatering, broodjesautomaat, catering, consumptieautomaat, consumptieautomaten, frisdrankautomaat, frisdrankenautomaat, frisdrankautomaten, gezond, gezonde voeding, gezonde schoolcatering, gezonde scholencatering, kantine, koffie, schoolkantine, snoepautomaat, snoepautomaten, vers, versautomaat, versautomaten.