Ambassadeurs sporten mee tijdens de Nationale Sport Week


Op toer door de gemeenten

ARNHEM, 20110418 -- De kop is eraf; de Nationale Sport Week startte afgelopen zaterdag met een groots sportfeest in Schiedam. Het ambassadeursteam van de Nationale Sport Week sportte actief mee tijdens deze officiële openingsdag. Maar, ook tijdens de rest van de week gaan ambassadeurs Oscar Zeegers, Jochem van Gelder, Frits Wester, Ralf Mackenbach, Joris Putman, Peggy Vrijens, Bart Meijer, Hans Klok en Hella van der Wijst laten zien dat zij vierkant achter sporten staan.

Vandaag bracht ambassadeur Ralf Mackenbach al een bezoek aan de Mytylschool in Eindhoven waar hij samen met de wethouder Sport Joost Helms de lokale Sportweek opende. Ruim 200 kinderen dansten met Ralf ‘de smoove’ waarna het aftellen voor de Sportweek kon beginnen. 

Dinsdag 19 april in Ede, Apeldoorn en Nieuwegein

 Morgen, dinsdag 19 april, opent ambassadeur Jochem van Gelder ’s ochtends vroeg samen met burgemeester Van der Knaap de Schoolsport Olympiade in Ede. Ruim 2.150 kinderen van 32 basisscholen uit de gemeente Ede komen naar Sportpark Peppelensteeg om vier uur lang te sporten. In de loop van de ochtend vertrekt Jochem naar het Omnisport in Apeldoorn, waar ruim 200 leerlingen uit het speciaal basisonderwijs kunnen kennismaken met zestien uiteenlopende sporten. Ambassadeur Joris Putman trapt in de ochtend de ‘Dag van de Sport’ af in Nieuwegein. Een sportdag voor 3.400 leerlingen van acht scholen uit Nieuwegein, IJsselstein en Houten.

Woensdag 20 april in Zwolle en Ermelo

Op woensdag 20 april vindt in Zwolle de verkiezing van de Sportiefste Basisschool plaats, een initiatief van NOC*NSF en de KVLO. Acht basisscholen dingen naar deze geliefde titel tijdens een sportief programma in Sportcentrum Landstede in Zwolle. Ambassadeur Oscar Zeegers jureert mee en doet volop mee met de sportactiviteiten. Tussendoor bezoekt Oscar ook nog basisschool CBS het Stroomdal in Zwolle voor de aftrap van de Zwolse Recordpoging. Kinderen kunnen meedoen met vijf Olympische sporten met als doel de records van vorig jaar te verslaan. Terwijl Oscar in Zwolle is, bevindt Jochem van Gelder zich in Ermelo waar hij meedoet aan de Ermeloop samen met kinderen. Daarnaast opent Jochem de sportmarkt. Ermelo doet dit jaar voor het eerst mee aan de Nationale Sport Week.

Donderdag 21 april in Beursplein 5, Amsterdam

Een grote eer voor Stichting Nationale Sport Platform: ambassadeurs Frits Wester en Peggy Vrijens mogen op donderdag 21 april de handelsdag openen van de Amsterdamse Beurs door het luiden van de gong. De gongceremonie zal live worden uitgezonden door RTL-Z.

Vrijdag 22 april in Veldhoven

Naast Ermelo doet ook de gemeente Veldhoven dit jaar voor het eerst mee met de Nationale Sport Week. Op vrijdag 22 april sluit de gemeente Veldhoven de lokale Sportweek af met de PSV Street Challenge Tour. De dag staat daarmee geheel in het teken van voetbal. Freestyle voetbalvirtuoos Soufiane Touzani geeft diverse demonstraties. Ambassadeur Bart Meijer voetbalt actief mee en zal het zelfs in een battle opnemen tegen Soufiane Touzani.

Zaterdag 23 april afsluiting in Assen

Na een week lang sporten en bewegen sluit de Nationale Sport Week met een groots sportfeest in Assen af. Ambassadeurs Hella van der Wijst, Oscar Zeegers, Hans Klok en Peggy Vrijens zijn daar actief bij! Meer informatie op www.nationalesportweek.nl





Alta PR studio