Universiteit Twente

ScienceCaféEnschede: De grens van de mens

20 april 2011

Heeft de huidige mens zijn langste tijd gehad? Techniek dringt steeds verder ons lichaam binnen. Pacemakers, kunstheupen en implantaten zijn de gewoonste zaak van de wereld. Worden we langzamerhand een nieuwe soort, cyborgs? En wat te denken van kunstmatige intelligentie? Computers worden steeds sneller en slimmer. Ze winnen al met schaken, en straks gaan ze misschien zelfs rechtspreken. Is een computer niet veel betrouwbaarder dan een rechter van vlees en bloed?

Prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek, hoogleraar techniekfilosofie aan de Universiteit Twente, doet onderzoek naar 'human-enhancement' en is auteur van De grens van de mens (2011).

Prof. dr. Jaap van den Herik, is hoogleraar informatica aan de Universiteit van Tilburg en houdt zich bezig met computerschaak, kunstmatige intelligentie en rechtspraak met behulp van computers.

ScienceCafé op woensdag 20 april, 20.00 - 22.00 uur, Media Art Café Berlijn.

Het Media Art Café Berlijn bevindt zich op Stationsplein 1 te Enschede.

Het ScienceCaféEnschede brengt in een ontspannen ambiance serieuze wetenschap voor het voetlicht. Dit ScienceCafé vindt plaats in het kader van de 'Week van de Filosofie', een initiatief van Studium Generale, Vrijhof Cultuurcentrum en de vakgroep Wijsbegeerte van de UT. Ga voor meer informatie en het complete overzicht van aankomende activiteiten naar de website van het Studium Generale: www.utwente.nl/sg.