Gemeente Barneveld


Centrum voor Jeugd en Gezin opent pand aan Bouwheerstraat in Barneveld

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld opent op woensdag 20 april 2011 de deuren aan de Bouwheerstraat 48 in Barneveld. Het CJG Barneveld wordt het centrale punt in Barneveld waar jeugd en ouders/opvoeders terecht kunnen voor vragen, informatie en advies over gezond en veilig opgroeien. Ook het consultatiebureau en waarschijnlijk Maatschappelijke dienstverlening Veluwe krijgen een plek in het pand aan de Bouwheerstraat. GGZ Meerkanten en Joostz zijn al in het pand gevestigd.

CJG Barneveld
Er zijn veel organisaties die iets voor de jeugd doen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJ undefined G) Barneveld is vanaf 20 april 2011 het centrale punt in Barneveld waar jeugd en ouders/opvoeders terecht kunnen voor vragen, informatie en advies over gezond en veilig opgroeien. Via het CJG-inlooppunt aan de Bouwheerstraat 48 kunnen jongeren en ouders/opvoeders met kinderen van -9 maanden tot 23 jaar informatie en antwoord krijgen op kleine en grote vragen. Het CJG denkt mee of probeert samen met de jongere en/of ouders/opvoeders de juiste weg te vinden naar passende hulp. Jongeren en ouders/opvoeders kunnen het CJG na de opening ook bellen. Het telefoonnummer is nog niet bekend. Nog voor de opening gaan de websites van het CJG in de lucht. Er komt een website voor ouders/opvoeders, een jongerenwebsite en een website voor professionals.

In het CJG: samenwerking van verschillende organisaties In het CJG Barneveld werken medewerkers van verschillende organisaties samen, zoals:
o Jeugdgezondheidszorg, bestaande uit VGGM/GGD en Icare/KWV (consultatiebureaus)
o Maatschappelijk werk: Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe (MD Veluwe) en HDS Hulpverlening
o Bureau Jeugdzorg
o Gemeente Barneveld
Ook met alle organisaties en instellingen die zich bezighouden met opvoeden en opgroeien, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, verloskundigen, scholen, kinderopvang, wil het CJG samenwerken.

Persbericht 11-010 Pand CJG Bouwheerstraat Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Bouwheerstraat 48
Het CJG Barneveld huurt vooralsnog voor 5 jaar circa 150 m2 aan de Bouwheerstraat 48 van de hoofdhuurder Icare, met de mogelijkheid om voor nog 5 jaar te huren. Het CJG krijgt ondermeer een centrale balie, spreekkamers en een cursusruimte voor bijvoorbeeld het houden van voorlichting- en themabijeenkomsten voor ouders.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl