Gemeente Wieringen

Tweede Scholierenveldloop Wieringen en Wieringermeer 20 april 2011



In navolging van de geslaagde scholierenveldloop van vorig jaar, organiseert Sportservice Schagen, in samenwerking met AV Wieringermeer, de tweede Scholierenveldloop in de gemeenten Wieringen en Wieringermeer. Kinderen van groep 1 t/m 8 van alle basisscholen uit deze gemeenten kunnen hier aan meedoen.

Op 20 april is het Lutjestrand het decor voor de tweede Scholierenveldloop van Wieringen en Wieringermeer. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van alle basisscholen uit deze gemeenten kunnen zich voor dit evenement aanmelden. Nieuw dit jaar is dat er ook een serie zal zijn voor de leerkrachten en ouders.

De Scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop, waarbij plezier voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 en voor de ouders en leerkrachten gaat over een afstand van 1000 meter, waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom het zandstrand van het Lutjestrand. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route van ongeveer 500 meter uitgezet. Er wordt in verschillende categorieën gestart, waarbij de jongens en meisjes apart lopen. De categorieën worden ingedeeld aan de hand van de schoolgroep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 13.30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Als laatste zijn de ouders en leerkrachten aan de beurt. Om circa 16:00 uur is het evenement afgelopen. Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Alle kinderen ontvangen voor hun deelname een herinnering.

Inschrijven kan via de school of via Sportservice Schagen, 0224-214774 of via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl. Deelname aan de Scholierenveldloop is gratis. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname ontvangen met de benodigde inschrijfformulieren. Uiterlijk 8 april moet de inschrijving bij Sportservice Schagen binnen zijn. Â