Agentschap NL


Workshop financiering in de zorgsector

In de Jaarbeurs in Utrecht vindt woensdag 20 april een bijeenkomst plaats over de financieringsmogelijkheden van de overheid voor de zorgsector.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van GGZ-instellingen (Geestelijke Gezondheidszorg-instellingen), van verslavingsklinieken en uit de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Uitbreiden, kosten verlagen en kwaliteit verbeteren; GGZ-professionals en bestuurders staan momenteel voor veel uitdagingen. Voor uitbreiding van activiteiten en voor herinrichting van bedrijfsprocessen is letterlijk ruimte nodig. Ruimte waarin gewerkt en behandeld kan worden en ruimte waar patiënten een optimale beleving ervaren. Die ruimte kost tijd en geld. Geld dat niet iedereen zo maar heeft.

De overheid vindt het belangrijk dat het binnen de zorgsector mogelijk is om uit te breiden. Daarom kan de overheid een steuntje in de rug bieden, bijvoorbeeld door deels garant te staan voor (ver-)bouwprojecten.

Meer weten?
NL Innovatie, een divisie van Agentschap NL, organiseert op woensdag 20 april in Utrecht een workshop. Het thema van de bijeenkomst is 'GGZ in de steigers - investeren in de GGZ!'. Het programma start om 15.30 uur en eindigt rond 18.45 uur. De workshop bestaat uit drie onderdelen:


- Een nieuwsblok: Een presentatie van een recent uitgevoerd onderzoek naar verbeteringen in de zorg en een GGZ-manager vertelt over zijn ervaring met het verbeteren van bedrijfsprocessen en onderstreept het belang van een optimale omgeving.


- Een informatieblok: Tekst en uitleg over de financiële ondersteuningsmogelijkheden die het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft voor de zorgsector.


- Een netwerkblok: Een mogelijkheid om ideeën bij vertegenwoordigers van overheid, banken, bouw- en organisatieadviesbureaus te toetsen.

Inschrijven
De workshop is bestemd voor bestuur, zorgmanagers, medische directeuren, bouwmanagers en financiële managers. Inschrijven kan op www.registratieplatform.nl/gocure. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.