Gemeente Ede

dinsdag, 5 april 2011

Fietsersbond besteed aandacht aan `Kinderen in het verkeer`

Er is steeds meer aandacht voor het gedrag van kinderen in het verkeer en dan gezien vanuit het perspectief van de kinderen zelf. Vooral aan verkeersonderwijs wordt de laatste tijd veel aandacht besteedt. Hierbij wordt aan kinderen uitgelegd hoe zij ze zich moeten gedragen in het verkeer. Netjes je hand uitsteken als je links of rechtsaf slaat en goed uitkijken als je de weg oversteekt. Het lijken vanzelfsprekende zaken, maar in de praktijk is dit niet altijd zo. Zeker niet als kinderen in een groep fietsen.

Op dinsdag 20 april besteedt de Fietsersbond hier uitgebreid aandacht aan tijdens hun jaarvergadering. Iedereen is van harte welkom om 20.00 uur in `de Brink`, Padberglaan 18 in Ede.

Verkeersdvd `Kinderen op (de) weg in Ede`

In november 2010 presenteerde de gemeente Ede de dvd `Kinderen op (de) weg in Ede`. Deze dvd, bedoelt voor ouders en verzorgers van kinderen, moet duidelijk maken hoe kinderen in het verkeer reageren, wat ze wel en niet kunnen en hoe volwassen verkeersdeelnemers hiermee om kunnen gaan. De gemeente wil met die informatie een veilige verkeerssituatie in Ede bevorderen, zodat het voor kinderen weer veiliger wordt om op straat te fietsen, te lopen en te spelen.

Fietsersbond

De Fietsersbond in Ede heeft Kinderen op (de) weg in Ede als thema op de agenda gezet. Gert-Jan Jongkind, projectleider van de dvd `Kinderen op (de) weg in Ede` vanuit de gemeente, vertelt kort iets over de totstandkoming en het doel van de dvd.
De Fietsersbond ziet u graag op dinsdag 20 april.