Haagse Hogeschool


Studentenstrijd barst los rondom kunstproject

Van 20 april tot 11 mei zal het kunstproject ConStructure getoond worden in De Haagse Hogeschool. Het kunstproject is een samenwerking tussen studenten van de hogeschool en de Haagse kunstenaar Marlies Adriaanse. ConStructure is een project waarin verschillende constructies en structuren centraal staan. De kunstenaar maakt beelden van oud papier, plakband en lijm. Met deze materialen maakt zij soms huizenhoge constructies.

Voor het project ConStructure maakt zij een installatie geïnspireerd op het gebouw van de Haagse Hogeschool, als onderdeel van dit project vinden er ook een aantal acties voor en door studenten plaats. Eén van deze acties is de ConStucture battle waarin studenten het tegen elkaar opnemen om de mooiste creaties van papier te construeren. Bij de bouw van de creaties zal dezelfde techniek gebruikt worden als bij het kunstwerk.

De tweede actie is een Tetris Battle. Tetris omdat zowel het kunstwerk als de constructies geïnspireerd zijn op dit bekende computerspel uit de jaren tachtig. Deze battle zal onder begeleiding van CMV studenten georganiseerd worden.

Wanneer vindt dit alles plaats?

Op 20 april zal Rob Brons, voorzitter van het College van Bestuur, het kunstwerk ConStructure openen in het atrium van De Haagse Hogeschool. Op woensdag 27 april is het in datzelfde atrium een drukte van jewelste, want dan gaan de Tetris spelers de strijd aan!

ACKU is het cultuurburo voor Haagse studenten. Sinds 2002 organiseert ACKU activiteiten op het gebied van Cultuur, Kunst en Uitgaan voor studenten in Den Haag.