Hogeschool Windesheim sportiefste van Nederland?

Welke basisschool is de sportiefste van Nederland?

Verkiezing woensdag 20 april in Zwolle

Persbericht, 4 april 2011

Acht basisscholen strijden woensdag 20 april a.s. in Zwolle om de titel âSportiefste basisschool van Nederlandâ. De scholen komen uit heel Nederland en zijn genomineerd vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen.

De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door de NOC*NSF en de KVLO, de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, Sportservice Zwolle en Christelijke Hogeschool Windesheim. De verkiezing maakt - hoe toepasselijk - onderdeel uit van de Nationale Sportweek, die van 16 tot 23 april plaatsvindt.

De scholen dagen elkaar uit door eerst per school een flitsende podiumpresentatie te geven. Daarna bevraagt een jury, onder voorzitterschap van oud-schaatscoach en chef de mission van de Olympische Winterspelen Henk Gemser, de schoolleiding, de vakdocent lo en een leerling over het sport- en beweegbeleid van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal sportclinics aangeboden, waarbij ze kennis kunnen maken met nieuwe of bekende sporten.

Aan het einde van de middag is de prijsuitreiking door Oscar Zeegers, acteur (Spangas) én ambassadeur van de Nationale Sportweek. Dan is duidelijk welke school zich de komende twee jaar de Sportiefste basisschool van Nederland mag noemen.

De genomineerde scholen zijn geselecteerd op basis van hun bewegingsprogramma binnen en buiten de lessen. Ook de wijze waarop leerlingen kunnen participeren in de sport- en bewegingsprogrammaâs en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen is een facet waar de nominatiecommissie naar heeft gekeken