Rochdale


08 april 2011
Purmerend krijgt een nieuwe groene woonlocatie: Kwadijkerpark

In Purmerend wordt een uniek woonproject ontwikkeld, genaamd Kwadijkerpark. Deze nieuwbouwlocatie komt op de huidige locatie Kadijkerkoog van de Prinsenstichting.

Het wordt een plek waar bewoners met en zonder zorgbehoefte samenleven op een ruimopgezette, verkeersveilige en parkachtige locatie. Woensdag 20 april vindt de officiële start plaats met een gebouw van de Prinsenstichting.
Het slaan van de eerste paal gebeurt door cliënten van de Prinsenstichting en vindt rond vier uur 's middags plaats. Daaraan voorafgaand voeren directieleden van de deelnemende partners aan het project: de Prinsenstichting, Woningstichting Rochdale en BAM Woningbouw, kort het woord. Namens de gemeente Purmerend spreekt wethouder Mona Keijzer de genodigden en belangstellenden toe. Samen met cliënten van de Prinsenstichting leggen de sprekers vervolgens de laatste hand aan een geschilderd doek, dat later gebruikt wordt om de bouwhekken rond het terrein op te fleuren. Ome Cor (altijd herkenbaar aan zijn gele pet) begeleidt de middag en is met zijn uiteenlopende talenten een beroemdheid onder de cliënten.

Locatie Kwadijkerpark
In Kwadijkerpark komen woningen en dagbestedingsgebouwen voor cliënten van de Prinsenstichting. De Prinsenstichting biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Zaanstreek/Waterland. Daarnaast zijn er voor de nieuwe wijk ook circa 200 koopwoningen gepland en enkele huurappartementen. Met het koop- en huuraanbod ontstaat hier een sociaal betrokken wijk. De ontwikkelaar wil graag de toekomstige kopers van een woning in deze wijk actief betrekken bij het uitwerken van hun toekomstige woning. Hierdoor is er de mogelijkheid om niet alleen een woning te kopen in een droomomgeving, maar ook je eigen droomwoning te realiseren.

Fasering
Kwadijkerpark wordt in fasen gebouwd. De gefaseerde aanpak is nodig om de zorgvoorzieningen voor cliënten te kunnen blijven garanderen. Zodra een fase gebouwd is, verhuizen de cliënten naar hun nieuwe woning en worden de oude instellingsgebouwen afgebroken om de volgende fase van de wijk te realiseren. Verwacht wordt dat de eerste cliënten eind 2012 kunnen verhuizen. Ook de verkoop en de bouw van de koopwoning en vindt gefaseerd plaats.

Meer informatie?
Meer informatie over wonen op de locatie Kwadijkerpark is te vinden op www.kwadijkerpark.nl