Hogeschool Windesheim deeltijd- en duale opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang

Windesheim houdt informatieavond deeltijd- en duale opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang

Persbericht, 11 april 2011

Op 20 april houdt Windesheim een informatieavond over de nieuwe deeltijd- en duale opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang. Tijdens deze avond komen de inhoud en de opzet van beide varianten aan bod. De informatieavond vindt plaats in gebouw X van Windesheim. De ontvangst begint om 19.00; het programma start om 19.30 uur.

De opleiding PMK kan interessant zijn voor werkenden in de kinderopvang met minimaal twee jaar relevante werkervaring en een diploma dat toegang geeft tot het hbo. Tijdens de informatieavond krijgen zij specifieke informatie over duaal studeren, studeren in deeltijd en over de aanmeldprocedure . Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. GeĂŻnteresseerden kunnen zich aanmelden via
baliesocialwork@windesheim.nl

Combinatie van management- en pedagogische kennis Binnen de kinderopvang is er de laatste jaren veel gebeurd. Veel kinderopvangorganisaties zijn flink gegroeid en daardoor is de behoefte aan professioneel opgeleide managers toegenomen. Nu bestaat het management in de kinderopvang echter vaak uit pedagogen met weinig managementachtergrond of uit managers met weinig pedagogische kennis. Het werkveld heeft echter een grote behoefte aan een koppeling van beide disciplines. De hbo-opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK) voorziet in deze behoefte.

Pedagogisch Management Kinderopvang
De opleiding PMK leidt op voor een leidinggevende of adviserende functie in een werkomgeving waarin kinderen centraal staan. Daartoe behoren kinderopvanginstellingen, maar ook adviesbureaus of (semi-) overheidsinstellingen. De opleiding besteedt aandacht aan o.a. ondernemerschap, management, pedagogiek, educatie en ontwikkelingspsychologie. In september 2010 is de voltijdopleiding PMK gestart. Vanaf september 2011 biedt Windesheim ook een deeltijd en duale variant aan.

Meer informatie is te vinden op www.windesheim.nl