Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Plein Funspelen in Bolsward en Makkum


Op woensdagmiddag 20 april 2011 vinden in de Nationale Sportweek in Bolsward en Makkum de `Plein Funspelen' plaats. De Plein Funspelen zijn voor kinderen uit groep 1 t/m 4 van het basisonderwijs.

Voor de kinderen uit Bolsward vinden de pleinspelen plaats op het plein van RKBS Sint Maartenschool en voor de kinderen uit de voormalige gemeente Wûnseradiel op het plein van CBS De Ark in Makkum. Voor groep
1 en 2 beginnen de pleinspelen om 13.30 tot 14.30 uur en voor groep 3 en 4 om 14.45 uur tot 15.45 uur.

Die middag kunnen kinderen allerlei spelletjes doen op het plein. De deelname is gratis en is op eigen risico. Kinderen kunnen gewoon komen en opgeven is niet nodig. De pleinspelen worden georganiseerd in samenwerking met de gemeente Súdwest Fryslân en 3e jaars leerlingen van Sport & Organisatie van het Marne College Bolsward.

Nationaal Actieplan Sport en Bewegen
`De Plein Funspelen' zijn onderdeel van het Nationaal Actieplan Sport en bewegen (NASB) van de gemeente Súdwest Fryslân. Het NASB heeft als doel om mensen (meer) te laten bewegen en om gezonder te leven. De gemeente Súdwest Fryslân organiseert sportstimuleringsprojecten en activiteiten voor jong tot oud.