Gemeente Berkelland

toekomst van Rekken: 20 april in zaal Kerkemeijer

Denk mee over de toekomst van Rekken: 20 april in zaal Kerkemeijer

Mis deze kans niet!

Op 20 april komen burgemeester en wethouders op bezoek in Rekken. Van jong tot oud is iedere inwoner welkom om 19.30 uur in zaal Kerkemeijer, Rekkenseweg 44.

Deze bijeenkomst mag u, mogen jullie niet missen. Op de agenda staat de toekomst van Rekken. En die gaat iedereen aan!

De samenleving verandert. Het aantal jonge inwoners neemt af. Het aantal oudere inwoners neemt toe. Er is minder geld. Zijn er gevolgen voor het leven in Rekken? Hoe kijken inwoners van Rekken naar de toekomst? Hoe kunnen inwoners zelf op deze veranderingen inspelen. Wat zijn de gevolgen van die verandering voor de hele gemeente Berkelland? Hoe bereid het gemeentebestuur zich nu al voor op die veranderingen? Het bestuur van de Belangenvereniging Rekken heeft bouwstenen aangedragen voor de inhoud van de avond. Maar een inspirerende avond met goede ideeën voor de toekomst van Rekken kan niet zonder u.

Alle kleine kernen

B&W gaan in 2011 op bezoek bij alle kleine kernen in de gemeente. Om met de inwoners in gesprek te komen over de toekomst van het dorp. Wat leeft er in het dorp? Wat is belangrijk voor de leefbaarheid? En wat heeft het dorp nodig om die leefbaarheid goed te houden? Burgemeester en wethouders informeren u ook over waar zij mee bezig zijn. Hoe bereidt het gemeentebestuur zich voor op de komende veranderingen in de samenleving. Waar werkt het gemeentebestuur aan en welke besluiten zijn genomen?

Vragen die leven in Rekken

Tijdens de voorbereiding hebben de bestuursleden van de Belangenvereniging Rekken al vast enkele punten genoemd, waarvan zij weten dat die in Rekken leven. Ze staan in het kader bij dit artikel. Maar de bestuursleden en B&W hopen vooral op uw eigen inbreng en meedenken op de avond.

Aandachtspunten Rekken

komende vier jaar


* Leefbaarheid buitengebied (ook bedrijvigheid)
* Nieuwbouw/betaalbare woningen (jeugd vasthouden) Waarom duurt het zo lang?


* Woningsplitsing in combinatie met zorg en welzijn (jeugd en ouderen samen)


* Volgens convenant Belangenvereniging Rekken eerder in besluitvorming betrekken om draagvlak te vergroten (daarna: afspraak=afspraak om motivatie in stand te houden)


* Niet neerleggen bij demografiecijfers. Proactief beleid om kern aantrekkelijk te houden voor alle leeftijdsgroepen.