Gemeente Enkhuizen

Opvoedcursus bij Centrum voor Jeugd en Gezin

Kinderen opvoeden is leuk, maar dit kan soms ook moeilijk zijn. Een groepscursus kan helpen om samen met andere ouders/verzorgers oplossingen te vinden voor lastige situaties en vragen. De Cursus Opvoeden & Z start in april in Enkhuizen. De cursus is gericht op ouders/verzorgers van kinderen in de basisschoolleeftijd (3 12 jaar).

De ouder/verzorgercursus Opvoeden & Z is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedsituaties. De deelnemers van de cursus leren een aantal vaardigheden welke kunnen helpen om het opvoeden gemakkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezierig contact tussen ouder en kind. Je leert hoe je goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe ongewenst gedrag het best gecorrigeerd kan worden. De cursus wordt gehouden op 20, 27 april en 11, 18, 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin Enkhuizen aan de Wielewaal 7 in Enkhuizen.

Aanmelden en meer informatie
Ouders en verzorgers kunnen zich voor deze cursus aanmelden via hun jeugdverpleegkundige, via de GGD Hollands Noorden sector Jeugdgezondheidszorg (tel.: (088) 01 00 555) of via de website van de GGD Hollands Noorden: www.ggdhollandsnoorden.nl/cursussen. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Naast deze cursus worden er ook andere cursussen gegeven, voor meer informatie kunt u terecht op www.ggdhollandsnoorden.nl en www.positiefopvoeden.nl.

Centrum voor Jeugd en Gezin Enkhuizen