Première Joop van den Ende's Sister Act op Broadway

Persbericht van Stage Entertainment

Persbericht

Amsterdam, 11 april 2011

PREMIERE VAN JOOP VAN DEN ENDE'S SISTER ACT OP BROADWAY

Woensdag 20 april om 18.30 uur gaat Sister Act in première, in het Broadway Theatre op Broadway Avenue in New York. Voor Joop van den Ende en Stage Entertainment betekent het, na negen jaar, de terugkeer als producent in 'het mekka van de musical'. Met de woorden 'Rejoice, it's time to open' werden de gasten uitgenodigd voor de officiële première van de 'Divine Musical Comedy'.

Na de Tony Award winnende producties 42nd Street, Titanic, Urinetown en Into the Woods verlegde Joop van den Ende zijn aandacht naar Europa waar Stage Entertainment, naast de al bestaande activiteiten in Nederland, Spanje en Duitsland vervolgens ook in Moskou, Milaan, Rome, Londen en Parijs musicals in de lokale taal ging produceren. Joop van den Ende is nu terug in Amerika, maar met een geheel eigen Stage Entertainment musical: Sister Act. De musical is gebaseerd op de beroemde film uit 1992 waarin Whoopi Goldberg het meisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stemvaste nonnen.

Whoopi Goldberg is coproducer van de musical die in juni 2009 in Londen in wereldpremière ging en vier Laurence Olivier Award nominaties kreeg. Lange rijen vormden zich afgelopen zomer voor het Palladium Theatre toen Whoopi Goldberg zelf in een aantal voorstellingen de rol van Mother Superior op zich nam. In december volgde de Duitse productie, die sindsdien voor volle zalen zorgt in het Operettenhaus in Hamburg. Henk Kivits, CEO van Stage Entertainment: 'Inmiddels hebben wij het groene licht gegeven voor de tour van Sister Act die vanaf september in de grote theaters van Engeland te zien zal zijn. En met de Vereinigte Bühnen Wien hebben wij een contract gesloten voor de Oostenrijkse versie die dit najaar in Wenen in première gaat. Producenten van Canada tot Europa, het Verre Oosten en Australië hebben interesse getoond in een licentieovereenkomst voor de show.'

Alan Menken, meervoudig Academy, Grammy en Golden Globe Award winnaar voor Little Shop of Horrors, Beauty and the Beast, The Little Mermaid en Enchanted, componeerde volledig nieuwe muziek en plaatste het verhaal in de wereld van de discomuziek en gospelsound. Glenn Slater (The Little Mermaid) leverde de songteksten. Anthony van Laast (Mamma Mia!, Bombay Dreams) maakte de choreografie. De regisseur van de New York productie is Jerry Zaks. Scriptschrijver Douglas Carter Beane zorgde ervoor dat het verhaal uit het oorspronkelijke script nu puntiger, geestiger en duidelijker wordt verteld. De hoofdrollen worden vertolkt door Patina Miller (Deloris) en Victoria Clark (Mother Superior). Zie ook www.sisteractthemusical.com.

Stage Entertainment produceerde op Broadway: 42nd Street, Into the Woods, Urinetown, Titanic, Footloose, Wrong Mountain, The King and I, High Society, 1776, A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, Once Upon a Mattress, Victor/Victoria, The Music Man, Cyrano en Hamlet. Op Manhattan exploiteert Stage Entertainment bovendien New World Stages, een Off-Broadway theatercomplex met vijf zalen waar momenteel onder andere Avenue Q is te zien en waar Rent wordt verwacht.

*

Links:
http://www.stage-entertainment.nl



Razende Robot Reporter