Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Informatieavond watersporters Vlietland

Binnenkort starten de werkzaamheden om de Meeslouwerplas in recreatiegebied Vlietland te verondiepen. Deze werkzaamheden vinden plaats om de recreatie- en natuurwaarden van het gebied te vergroten en om de oevers van de plas veiliger te maken.
Omdat de werkzaamheden consequenties hebben voor de watersporters in het gebied, houdt de provincie Zuid-Holland in samenwerking met BAM Wegen Regio West en Groenservice Zuid-Holland, een informatiebijeenkomst voor watersporters op woensdag 20 april.

Pasjessysteem ophaalbrug
De avond is bedoeld voor watersporters die gebruik willen maken van de doorvaart bij de nieuwe ophaalbrug in de Oostvlietweg. De bijeenkomst vindt plaats woensdag 20 april van 20.00 - 22.00 uur bij Watersportvereniging Leidschendam en omstreken, Rietpolderweg 12 in Leidschendam.
Tijdens de bijeenkomst krijgt u onder meer informatie over de introductie van een pasjessysteem om de ophaalbrug te bedienen. Eigenaren van zeilboten (van maximaal 6,5 meter lang) met een staande mast en een (buitenboord)motor komen in aanmerking voor een dergelijke pas.

In mei volgt een informatieavond voor omwonenden van het recreatiegebied over de werkzaamheden in de plas. Zij ontvangen hiervoor binnenkort een uitnodiging.

Werkzaamheden
In april 2011 starten de werkzaamheden om de Meeslouwerplas te verondiepen. Dit is vooral te merken aan schepen, die met grond en bagger door de Vliet, het zuidelijk deel van de recreatieplas Vlietland en de Meeslouwerplas varen. De schepen kunnen iedere werkdag van 07.00 tot 19.00 uur aanwezig zijn. Er varen een tot tien schepen per dag. In de Meeslouwerplas is een ponton geplaatst waar de verwerking van de grond en bagger plaatsvindt. De werkzaamheden duren naar verwachting tien jaar en worden in opdracht van de provincie Zuid-Holland uitgevoerd door BAM Wegen Regio West. De aanvoer van grond, bagger en andere materialen gebeurt per schip. Daarom is de oude Baileybrug vervangen door een ophaalbrug.