Gemeente Vlaardingen



-

Denk mee over toekomst Westhavenplaats

13-04-2011 |

Vlaardingen wil een bruisende en autoluwe binnenstad. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders op 1 maart 2011 ingestemd met een nieuwe inrichting van de Westhavenplaats. Een deel van de Westhavenplaats gaat dicht voor auto's. Deze verandering moet zorgen voor een herkenbare en uitnodigende entree van de binnenstad via de Blokmakersplaats. De nieuwe Westhavenplaats leidt tot een aantrekkelijk gebied in de binnenstad wat meer bezoekers aantrekt en een sterker imago oplevert voor het woon- en uitgaansklimaat in Vlaardingen.

De gemeente is erg benieuwd naar ideeën en suggesties voor de nieuwe Westhavenplaats en wil Vlaardingers graag betrekken bij de plannen. Daarom is er op woensdag 20 april een informatieavond over de Westhavenplaats in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen aan de Schiedamseweg 51. De avond begint om 20.00 uur. Tijdens deze informatieavond legt de gemeente eerst het plan voor de Westhavenplaats uit. Tijdens het tweede gedeelte van de avond kan iedereen wensen en ideeën kenbaar maken.

Ateliersessies
Op maandag 9 mei volgt een zogenoemde `ateliersessie'. Belangstellenden kunnen zich aanmelden om samen met het ontwerpbureau de wensen en ideeën van de eerste avond uit te werken waarna het ontwerpbureau aan de slag gaat om een eerste ontwerp voor de Westhavenplaats te maken. Op maandag 20 juni volgt een tweede `ateliersessie'. Het ontwerpbureau presenteert dan het ontwerp aan de deelnemers. Na de tweede sessie volgt een tweede ontwerp, dat vervolgens in het college van B&W wordt besproken. Over de stappen daarna wordt u later geïnformeerd.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst op 20 april kan via e-mail.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000