Gemeente Binnenmaas

Loco-burgemeester Lafeber deelt kaartjes Efteling uit

11-04-2011 Loco-burgemeester Ed Lafeber (tweede van rechts) in een aflevering van PowNews

Op woensdag 20 april deelt loco-burgemeester Ed Lafeber tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Binnenmaas 100 vrijkaarten voor de Efteling uit. De kaarten worden verdeeld onder het Asielzoekerscentrum in s-Gravendeel, zorgboerderij Bonaventura in Strijen en Cavent s-Gravendeel.

Op 7 april is de opening geweest van een nieuwe attractie Raveleijn in De Efteling in Kaatsheuvel. Alle (loco-)burgemeesters van Nederland waren uitgenodigd. Als zij met ambtsketen naar dit evenement zouden komen, ontving de gemeente 100 vrijkaarten van de Efteling. Loco-burgemeester Ed Lafeber heeft de gemeente Binnenmaas vertegenwoordigd.
Binnenmaas heeft voor de verdeling van de kaartjes gekeken naar doelgroepen voor wie een bezoek aan de Efteling een bijzondere gebeurtenis is. Besloten is 47 kaarten beschikbaar te stellen aan het AZC in s-Gravendeel omdat daar 47 kinderen tussen de 4 en 12 jaar wonen. Daarnaast gaan er 26 kaarten naar Cavent in s-Gravendeel, een instelling voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De andere 27 kaarten gaan naar zorgboerderij Bonaventura, een dagbestedingscentrum voor mensen met een psychiatrische achtergrond.