Gemeente Binnenmaas

Van Bommel is School op Seef

Op woensdag 20 april 2011 krijgt de Burgemeester Van Bommelschool in Blaaksedijk uit handen van wethouder Wouter Joosten het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF. De Van Bommelschool is een openbare Daltonschool en verdient het label voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school.

Dit label wordt uitgereikt aan scholen die actief zijn op het gebied van theoretische en praktische verkeerseducatie en die daarbij de ouders betrekken. Scholen met dit label geven structureel aandacht aan de verkeersveiligheid en doen er zoveel mogelijk aan om kinderen alert en vaardig te maken in het verkeer.
Op de basisschool hebben kinderen te maken met het verkeer (zelf op de fiets naar school, lopend naar school of in de auto met een ouder). Voor velen een geheel nieuwe beleving en vervulling van een rol in het verkeer. Zij richten zich niet alleen op hun eigen rol binnen het verkeer, maar moeten ook hun aandacht richten op de rest van het verkeer en de omgeving waarin zij zich bevinden.

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school om het kind daarin te begeleiden en leren. Dit gebeurt onder andere met de School op Seef lessen in de vorm van praktische verkeerseducatie, het in kaart brengen van de school-thuisroutes en het communiceren met kinderen en ouders over verkeersveiligheid. Het label - uitgegeven door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland - is een beloning voor de school, omdat die op planmatige wijze vorm geeft aan verkeerseducatie.