Gemeente Den Haag

Clinic Blindenvoetbal in Den Haag

Gepubliceerd: 17 maart 2011 Laatste wijziging: 18 maart 2011

Voetbalvereniging GDA introduceert het blindenvoetbal in Den Haag. Om kennis te maken met deze sport is er op 20 april van 14.00-16.00 uur een clinic. Deelname is gratis.

Gratis kennismaking

De clinic is tot stand gekomen door samenwerking met de gemeente Den Haag, Gehandicaptensport Nederland en studenten van de sportacademie. Iedereen die wil testen of het blindenvoetbal iets voor hem of haar is kan gratis deelnemen aan de clinic. Blindenvoetbal is voor mensen met een visuele beperking, dus voor blinden én slechtzienden. Er is geen leeftijdsgrens aan verbonden. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Er wordt gestart met verschillende baloefeningen. Ter afsluiting is er een wedstrijdje.

Het terrein van voetbalvereniging GDA ligt in sportpark Madestein, Madesteinweg 10.

Spelregels

De deelnemers aan het blindenvoetbal krijgen een blinddoek voor, behalve degene die in het doel staat. Zodoende wordt iedereen met een visuele beperking gelijk gesteld. Het spel wordt gespeeld op een veld van 20 bij 40 meter. Het veld wordt afgebakend door borden. In de bal zitten belletjes, waardoor de spelers op hun gehoor kunnen spelen. In elk team zitten 5 spelers, 4 veldspelers met een visuele beperking en één keeper die kan zien. Ieder team heeft twee coaches die zich buiten het veld bevinden. Er is al een blindenvoetbalteam actief in Nederland. Dit is bij sportvereniging Seastum in Zeist.

Deelnemers gezocht

Voor het compleet maken van het team is de vereniging op zoek naar enthousiaste mensen met een visuele beperking. Aanmelden kan via een e-mailadres: blindenvoetbalGDA@hotmail.com.

Kijk voor meer informatie op de website: www.blindenvoetbalgda.nl

Meer informatie


* www.blindenvoetbal. nl

* Cruyff Foundation Games

* Video over blindenvoetbal op YouTube