Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VOORPREMIÈRE THEATERSHOW 'PICO GAAT OP REIS' OP 20 APRIL IN DIERENRIJK

Innovatieve voorstelling biedt bezoekers interactieve dierenbeleving

Nuenen, donderdag 7 april 2011 - Een interactieve theatershow voor nog meer beleving tijdens een dagje Dierenrijk. Dat is waar het om gaat tijdens de nieuwe show 'Pico gaat op reis'. Bezoekers ontdekken tijdens de show hoe ezels en fretten bewegen, waarom slangen kruipen en hoe goed varkens ruiken. Op woensdag 20 april vindt er in Dierenrijk een try-out plaats, waarbij voor het eerst publiek aanwezig zal zijn. Op Eerste Paasdag zal de voorstelling - waarin dieren en kinderen centraal staan - in première gaan voor bezoekers. Tijdens het evenement 'Springen in spring' in de meivakantie is de show dagelijks te zien.

Bezoekers van Dierenrijk worden dit zomerseizoen getrakteerd op nog meer dierenbeleving dan voorheen. Op Eerste Paasdag zal de interactieve theatershow 'Pico gaat op reis' in première gaan. In deze nieuwe 'doe-show' neemt mascotte Pico bezoekers mee op reis en komen zij alles te weten over de bewegingen van dieren die in het park leven. Kinderen ontdekken onder meer hoe ezels, fretten en ratten bewegen, maar ook waarom slangen kruipen. Interactie speelt binnen de show een belangrijke rol. kids dragen bij aan het verloop van de show, leren omgaan met dieren en na afloop van de show is er de mogelijkheid om dieren te aaien. Het park nodigt leden van de kidsclub 'Picobende' woensdag 20 april al uit om bij de exclusieve voorpremière aanwezig te zijn. Tijdens deze gratis voorstelling, zal de show vanaf 15.00 uur voor het eerst met publiek 'getest' worden. Parkmanager Martin van Hees: "De dierverzorgers en hun dieren hebben maandenlang aan deze interactieve theatershow gewerkt, waarin dieren en kinderen centraal staan. De voorstelling zorgt voor nog meer beleving voor onze bezoekers tijdens een dagje Dierenrijk."

Springen in Spring
De meivakantie in Dierenrijk - van 1 tot en met 15 mei - staat in het teken van 'Springen in Spring'. Er worden tientallen springkussens door het park geplaatst. Zo kunnen kids zelf ervaren hoe het is om te springen als een springbok. De show 'Pico gaat op reis' is in deze periode ook dagelijks om 15.00 uur te zien voor bezoekers. Meer informatie is te vinden op www.dierenrijk.nl.
---