Gemeente Halderberge


Leerlingen zaaien bloemen voor meer vlinders

Op 20 april zaaien leerlingen van de Heilig Hartschool uit Bosschenhoofd bloemen. Hiermee vervullen zij het provinciale initiatief `Ruimte voor de vlinder'. Het bloemzaad wordt op woensdag 20 april tussen 11 en 12 uur ingezaaid door leerlingen van de Heilig Hartschool in Bosschenhoofd, in het bijzijn van wethouder Bons. Zij doen dit bij het bosgebied achter vliegveld Seppe.

Graadmeter

De provincie Noord-Brabant heeft de vlinder benoemd tot de provinciale ambassadeur voor biodiversiteit, omdat dit dier een goede graadmeter is voor de gesteldheid van natuur en milieu. Het aantal vlinders en vlindersoorten in ons land is echter ernstig bedreigd.

Een belangrijke reden voor de achteruitgang van de vlinderstand is de afname van het aantal inheemse bloemen. Beheer van onder andere bermen en bloemrijke graslanden met voldoende nectarplanten is essentieel voor behoud en verbetering van de vlinderstand.

Speciaal zaad

De provincie Noord Brabant stelt elke Brabantse gemeente in de gelegenheid om te helpen de vlinderstand te verbeteren. De provincie heeft daartoe een zaadmengsel beschikbaar gesteld voor wilde, inheemse bloemen dat speciaal is afgestemd op de vlinder. Wethouder Bert Suijkerbuijk nam op 30 maart jongstleden het zaaigoed in ontvangst van de Gedeputeerde Ecologie, de heer van Vugt. Het is dit zaad dat 20 april wordt ingezaaid.