Gemeente Tilburg

Nummer
2011104CS
Datum
15 april 2011

Concernstaf
Koninklijke onderscheiding

Mevrouw L.M. (Dineke) Wijgergangs is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau bij gelegenheid van haar afscheid als voorzitter van de KBO afdeling St. Maarten de Reit.

E M B A R G O TOT WOENSDAG 20 APRIL 2011 ± 15.00 UUR

naam L.M. (Dineke) Wijgergangs (77)
soort onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiking door locoburgemeester dr. R.G.J. Lauwerier plaats/ tijd Afscheidsbijeenkomst op woensdag 20 april 2011 bij Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2 te Tilburg.

Bijzonderheden:
Sinds maart 1993 is Dineke Wijgergangs voorzitter van de KBO afdeling St. Maarten de Reit. Zij heeft de functie met veel enthousiasme vorm gegeven. De grote opdracht bij haar aantreden was de afdeling nieuw leven in te blazen. Zij heeft hiervoor haar netwerk aangesproken en heeft op diverse plaatsen in de wijk activiteiten van de KBO onder de aandacht gebracht. Door haar persoonlijke benaderwijze van kandidaat leden is zij er in geslaagd het aantal leden te laten toenemen van 60 naar ruim 400. Mevrouw Wijgergangs is zeer betrokken bij het wel en wee van de afdelingsleden en is bij (bijna) alle activiteiten aanwezig. Zieken worden door haar bezocht, hulp wordt geboden waar nodig. Als voorzitter van de afdeling richt zij zich niet alleen op haar eigen afdeling, maar zoekt zij ook nadrukkelijk de samenwerking met andere afdelingen. Ze is actief deelnemer aan overlegvergaderingen met andere afdelingen in Tilburg. Door haar ruime ervaring als afdelingsvoorzitter is zij tevens het geheugen van de eigen afdeling en die van andere KBO afdelingen. Onlangs heeft zij het voorzitterschap overgedragen.
Behalve voor de KBO heeft Dineke Wijgergangs zich ook jarenlang ingezet voor Zorgcentrum Zonnehof, voor de parochies Petrus en Paulus, en St. Maarten. Bij het zorgcentrum verrichtte zij diverse hand- en spandiensten (bibliotheek, koffie schenken, vervoer bewoners, begeleiden activiteiten). Bij de parochies was zij werkzaam op het parochiesecretariaat en coördineerde zij het parochieblad, is zij lid van de ziekenbezoekgroep en zingt ze al ruim 18 jaar bij het Liturgisch Ad Hoc Koor. Voor al haar vrijwilligerswerk is Dineke Wijgergangs benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.