Imtech NV

Imtech: technologie-export naar Kazachstan en Saoedi-Arabië

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het opdracht heeft ontvangen ter waarde ruim 35 miljoen euro voor hightech E&I-oplossingen (elektrotechniek en instrumentatie) in Kazachstan. In Kazachstan werkt Imtech structureel aan de technische infrastructuur voor het winnen van olie in één van de grootste oliewingebieden ter wereld. In Saoedi-Arabië werkt Imtech op projectbasis als technologiepartner voor voedselproducent Almarai.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Deze orders bewijzen twee dingen. Ten eerste dat Imtech in staat is om haar unieke technische competenties op het gebied van elektrotechniek en instrumentatie te exporteren naar kansrijke internationale regio's. Ten tweede vormt dit het bewijs dat we een prima eerste stap zetten om conform onze groeistrategie 2015 onze key customers ook buiten Europa te volgen teneinde een internationale industriële positie op te bouwen.'

Eerste technologieproject voor oliewinning in Kazachstan

In Kashagan in Kazachstan wordt gewerkt aan de oliewinning in een van de meest omvangrijke oliegebieden in de wereld. Het oliepotentieel wordt hier gestart op ruim 38 miljard vaten olie. Voor de winning hiervan is een consortium opgericht onder de naam Agip Kazachstan North Caspian Operating Company N.V (Agip KCO), bestaande uit ENI (18,52%), ExxonMobil (18,52%), Shell (18,52%), Total (18,52%), ConocoPhillips (9.26%), KasMunaiGaz (8,33%), en INPEX (8,33%).

Imtech is vanuit Ierland gevraagd als technologiepartner bij dit consortium voor alle E&I-oplossingen (elektrotechniek en instrumentatie). In Ierland beschikt Imtech namelijk over unieke competenties op dit gebied. Gegeven de marktomstandigheden in Ierland is strategische besloten in te zetten op export hiervan. Hiertoe is samen met de Kazachstanse onderneming Bolashak (3.000 medewerkers), gespecialiseerd in het aanbieden van gekwalificeerd technisch personeel voor de olie- en gasmarkt aan multinationals en lokale bedrijven in Kazachstan en omgeving, een nieuwe onderneming (50%-50%) op te richten onder de naam ImtechBolashak. ImtechBolashak heeft als ambitie in de regio de beste technische dienstverlener te zijn voor engineering, implementatie, inbedrijfstelling en onderhoud van technische olie-installaties. Imtech levert de technologische kennis en het projectmanagement en Bolosahak het grootste deel van het uitvoerende technische specialisten. Gezamenlijk is met succes aangeboden voor de eerste fase van de E&I-technologie en de opdracht voor de tweede fase wordt op korte termijn verwacht. Daarmee kan de totale waarde oplopen tot ruim 50 miljoen euro. ImtechBolashak heeft 300 professionals op de site actief, een aantal dat in de komende periode zal oplopen tot ruim 500. Doelstelling is dat ImtechBolashak een structurele marktpositie in de regio opbouwt, zodat sprake is van meerjarige continuïteit.

Technologie voor babyvoedselfabriek in Saoedi-Arabië

In het kader van het opbouwen van een internationale exportpositie heeft Imtech in Saoedi-Arabië is Imtech op projectbasis actief als technologiepartner voor alle E&I-oplossingen in een nieuw te bouwen fabriek voor babyvoedsel van voedselproducent Almarai.

0-0-0-0-0-0-0




Imtech NV