Ingezonden persbericht


Rien Hinssen treedt in september 2011 terug als lid raad van bestuur SNS REAAL

Utrecht, 20 april 2011

Na een carrière van bijna 30 jaar bij SNS REAAL zal Rien Hinssen in september 2011 terugtreden als lid van de raad van bestuur van SNS REAAL. Hinssen wenst ruimte te geven aan de nieuwe generatie. Hij blijft als adviseur verbonden aan SNS REAAL. Uiterlijk september 2011 zal bekend gemaakt worden hoe in de opvolging in de raad van bestuur zal worden voorzien.

Hinssen begon in 1975 in de financiële sector bij Rabobank. In 1982 stapte hij over naar SNS Bank. In 1997 werd hij lid van de hoofddirectie van SNS Bank en in 1999 trad hij toe tot de raad van bestuur van SNS REAAL. Hinssen heeft onder meer een belangrijke rol gespeeld bij de uitbouw van SNS REAAL en in het bijzonder van SNS Bank.

Rien Hinssen: 'In 1982 ben ik begonnen als account manager bij SNS Bank. In september zit ik bijna 13 jaar in de raad van bestuur en daarmee vind ik dat de tijd is gekomen om plaats te maken voor een nieuwe generatie. Ik zie deze generatie dagelijks opereren in de top van SNS REAAL en geef mijn stokje als lid van de raad van bestuur dan ook met vertrouwen over. Mijn nieuwe rol als adviseur sluit daar goed bij aan. Ik kan alvast terugkijken op een uitdagende en mooie tijd bij deze onderneming, waar ik al bijna 30 jaar voor werk en die ik de laatste 13 jaar met anderen heb mogen leiden. De ervaring die ik in deze periode heb opgedaan zal ik ook de komende periode bij mijn werkzaamheden als adviseur inzetten ten behoeve van SNS REAAL. Ik zie uit naar voortzetting van de goede samenwerking.'

Ronald Latenstein, voorzitter van de raad van bestuur van SNS REAAL: 'Rien heeft een grote bijdrage geleverd aan ons bedrijf. Daarnaast heb ik ook persoonlijk veel van hem geleerd. Toen ik in 2002 toetrad tot de raad van bestuur had Rien al een lange staat van dienst. Ik leerde hem kennen als een zeer goede en ervaren bankier met een brede kijk op financiële en maatschappelijke zaken. We zijn dan ook blij dat Rien zich bereid heeft verklaard om als adviseur verbonden te blijven aan SNS REAAL.'

Hinssen zal in september 2011 ook terugtreden als statutair bestuurder van SNS Bank N.V., REAAL N.V. en SRLEV N.V. Over de opvolging van deze posities zal ook uiterlijk in september 2011 nadere berichtgeving volgen.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren die zich vooral richt op de Nederlandse retailmarkt, inclusief het mkb. Het aanbod bestaat uit drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna ¤ 128 miljard (ultimoo 2010) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft ongeveer 7.100 medewerkers (fte's) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.

Disclaimer
Dit persbericht bevat uitsluitend feitelijke informatie en dient niet te worden opgevat als een opinie of aanbeveling met betrekking tot de koop of verkoop van aandelen of andere effecten die zijn uitgegeven door SNS REAAL N.V. Dit persbericht bevat geen waardeoordeel of voorspelling met betrekking tot de financiële resultaten van SNS REAAL N.V.